Aurel Rațiu, arc peste timp, Jocurile Olimpice Tokyo 1964-2020 Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Aurel Rațiu, arc peste timp, Jocurile Olimpice Tokyo 1964-2020

Cu o zi înainte de festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo programată vineri, 23 iulie, ora 14 (ora României), jurnalistul sportiv Aurel Rațiu face un frumos remember, un arc peste timp, amintind de sportivii  mureșeni prezenți la Olimpiada japoneză din 1964.

„În 1964, printre cei 147 de sportivi români participanți la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, care au concurat în 13 sporturi, s-au aflat și 5 mureșeni: Kádár Ánton(n. la Târgu-Mureș), la gimnastică (locul XII cu echipa României), Balló Francisc(n. la Păuleni-Șoimeni/HR, legitimat la Mureșul Târgu-Mureș), la lupte, categoria 87 de kg.(eliminat în turul II), Ștefan Kroner(n. la Sighișoara), polo(locul V cu echipa României), Petru Emil(n. la Târnăveni), fotbal(locul V cu echipa României; legitimat la Dinamo București), și Ion Cosma (n. la Târgu-Mureș), la ciclism, locul IX! Pe lângă cei 5 sportivi mureșeni, la J.O. din 1964 a fost prezent și un oficial, antrenorul târgumureșean de polo Daróczi Ladislau. La Tokyo, în 1964, România s-a situat pe locul XII în clasamentul pe medalii, cu un total de 12, dintre care: două de aur, 4 de argint și 6 de bronz! Cele două medalii de aur au fost câștigate de Mihaela Peneș, la aruncarea suliței, și Iolanda Balaș, la săritura în înălțime!”,a scris jurnalistul Aurel Rațiu pagina sa de Facebook.

Un sportiv, cinci oficiali, un ziarist

La 57 de ani distanță, doar un singur sportiv mureșean va reprezenta România la cel mai înălțător moment sportiv, Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020(2021) participă fix 101 sportivi români! Printre membrii delegației olimpice a României se numără și 7 mureșeni, dintre care: o sportivă, jucătoarea de tenis de masă Szöcs Bernadette, 5 oficiali, Cristian Moldovan(n. Târgu-Mureș), antrenorul gimnastei Larisa Iordache, Ballai Alexandru(n. Târnăveni), vicepreședintele Federației Române de Lupte, Gyarmati Ferenc(n. Târgu-Mureș), arbitru de lupte, Andrei Bogățan, fizioterapeut fotbal(România Under 23), Gall Ștefan(n. Gheorgheni, fost gimnast din Târgu-Mureș), antrenorul lui Marian Drăgulescu, și un ziarist, Kádár Zoltán, de la Radio Târgu-Mureș! Precum se observă, dacă la J.O. de la Tokyo din 1964 au fost prezenți 6 mureșeni, 5 sportivi și un oficial, în 2021 raportul s-a inversat: doar un sportiv(!), 5 oficiali și un ziarist! ”, a punctat Aurel Rațiu.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE