Interes major pentru Asistență Medicală Generală Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 485 Vizualizări

Interes major pentru Asistență Medicală Generală

Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș este componenta majoră a universității. Oferta educațională este formată din cinci programe de studii de licență: Medicină (M) în limba română și în limba maghiară, Medicină Militară (MM), Asistență Medicală Generală (AMG) în limba română și în limba maghiară, Nutriție și Dietetică (ND), Balneofiziokinetoterapie și Recuperare (BFK), alături de șase programe de masterat: Cercetare Științifică Medico- Farmaceutică (CSMF), Laborator Clinic (LC), Managementul Ser-viciilor de Sănătate (MSS), Nutriţie Clinică şi Comunitară (NCC), Terapie Fizică şi Reabilitare Funcţională (TFRF), Sănătatea Reproducerii Umane (SRU). Programul de Medicină, în ultimii ani a înregistrat cea mai mare concurență dintre toate programele de studiu de Medicină naționale.
Următorul program de licență care prezintă un interes foarte mare este programul de studiu de Asistență Medicală Generală (AMG), cu predare atât în limba română cât și în limba maghiară. Începând cu anul universitar 2019-2020 admiterea la programele de studii de licență de scurtă durată: AMG, ND, BFK, s-a desfășurat exclusiv în sistem online, pe baza selecției de dosare, conform criteriilor de admitere stabilite prin metodologia specifică. Pentru anul universitar 2021-2022, în premieră la Târgu Mureș și la nivel național, universitatea a propus un sistem de preadmitere (early admission) pentru programele de scurtă durată. Toate locurile oferite la concurs au fost ocupate în urma sesiunii de preadmitere desfășurate în lunile aprilie-mai 2021.
Programul de Asistență Medicală Generală pregătește pe o perioadă de 4 ani, asistenți medicali generaliști licențiați, a căror diplome de licență sunt acreditate de către ARACIS și sunt recunoscute la nivel național și internațional. Universitatea a încheiat numeroase contracte de colaborare și cu agenți economici privați, ceea ce oferă posibilitatea efectuării de activități practice de către studenți, inclusiv în aceste centre partenere. Pregătirea studenților la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș se desfășoară sub îndrumarea unui corp didactic de elită, activitățiile practice și stagiile clinice desfășurându-se preponderent în cele două spitale clinice universitare din Târgu Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE