Noutăți despre Festivalul SIMFEST 2021 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 194 Vizualizări

Noutăți despre Festivalul SIMFEST 2021

Organizatorii Festivalului SIMFEST au anunțat că în acest an vor intra în competiție 403 producții audiovizuale din 56 de țări, astfel, cu excepția calotelor polare, fiind reprezentate toate continentele.

Ediția a 18-a a festivalului va avea loc în perioada 13-19 septembrie și va aduce foarte multe noutăți.

”În primul rând, SIMFEST rămâne, în continuare, singurul festival de televiziune din România, și unul din puținele de gen din Europa dar, urmare a numeroaselor solicitări venite din țară și din străinătate, și-a extins zona de interes spre tot ceea ce înseamnă creație audiovizuală. Drept urmare, noua sa titulatură este ”Festivalul Internațional de Film și Televiziune SIMFEST”. S-au alăturat ediției din acest an organizații prestigioase din domeniile jurnalisticii și audiovizualului. Uniunea Profesioniștilor de Film și Audiovizual din România UPFAR – ARGOA oferă Marele Premiu al festivalului în valoare de 3.500 de euro. Premiul pentru Jurnalism European, în valoare de 2.500 lei este oferit de Asociația Ziariștilor Independenți din România, filiala națională a Asociației Europene a Jurnaliștilor. Oferă premii în obiecte, cărți și CD-uri muzicale, editura Tritonic Books și LIBRIS.ro”, se menționează în comunicat.

”Mai este presa a patra putere?”

Conform aceleiași surse, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România va fi parteneră în organizarea unei dezbateri intitulată ”Mai este presa a patra putere?”, iar Societatea Autorilor români din Audiovizual DACIN-SARA va susține promovarea filmului românesc.

În cadrul SIMFEST va fi organizată o ”Săptămână a filmului românesc”, în cadrul căreia publicul va avea ocazia să vadă 5 filme românești premiate la festivaluri. Filmele sunt oferite de UPFAR-ARGOA. Cineaștii de la OWH Studio Chișinău propun un moment cu o încărcătură emoțională deosebită: vom comemora împreună tragicul moment, petrecut în urmă cu 80 de ani, al primelor deportări staliniste în Siberia ale românilor basarabeni, prin proiecția publică a filmului documentar ”Siberia din oase”, regia: Leontina Vatamanu”, se precizează în comunicat.

Cele mai importante momente vor fi transmise live prin streaming online. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală SIMFEST și produs de Astra Dell Arte București. SIMFEST 2021 este co-finanțat de Primăria municipiului Târgu Mureș, sponsorul oficial al evenimentului este Hotel Grand Târgu Mureș, iar vinul oficial al festivalului Villa Vinea.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE