Home / Slider / Locuri de muncă, cu sprijinul AJOFM Mureș

Locuri de muncă, cu sprijinul AJOFM Mureș

În primele șapte luni ale anului 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul Agenției Județene pentru ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș au fost încadrate în muncă 2.168 de persoane, dintre care 1.031 de femei.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al AJOFM Mureș, din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 1.081 au peste 45 de ani, 318 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 267 au între 25 și 35 de ani, iar 502 sunt tineri sub 25 de ani (502 tineri NEET). Totodată, în funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.098 provin din mediul urban, iar 1.070 persoane sunt din mediul rural.

”Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (738), urmate de cele cu studii profesionale (539) și studii gimnaziale (479). Numărul celor cu studii primare este de 154, al celor cu școli postliceale este de 63, iar cei cu studii universitare  sunt în număr de 195. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Mureș, 711 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, se menționează în comunicat.

Asistență pentru integrarea pe piața muncii

Conform aceleiași surse, pentru integrarea pe piaţa muncii persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

”În primele șapte luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 6.963 de persoane. Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș puteți accesa www.anofm.ro”, se mai arată în comunicat.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Acord CJ Mureș – ADR Centru modificat

Consilierii județeni au aprobat joi, 23 septembrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, modificarea …