Noutăți despre Festivalul Alter-Native Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 145 Vizualizări

Noutăți despre Festivalul Alter-Native

Juriul de preselecţie al celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native a stabilit, în urma vizionării a 838 de pelicule, lista celor 40 de producţii care vor intra în programul de concurs, ce se va desfăşura în perioada 29 septembrie – 3 octombrie, la Târgu Mureş.
”Anul acesta au fost înscrise în concurs 838 de filme, iar juriul de preselecţie a selectat în şedinţă on-line cele care vor intra în programul de concurs. Din juriu au făcut parte: Otília Ármeán (lector universitar la Universitatea Sapientia), György Durst (producător), Jenő Hartyándi (cineast independent, directorul şi coordonatorul artistic al Festivalului de Film şi Muzică Mediawave), Radu Vasile Igazság (artist vizual şi regizor de film, profesor universitar în cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică ‘I.L. Caragiale’ din Bucureşti), Előd Németh (jurnalist, critic de film, totodată directorul artistic al festivalului Alter-Native), Tibor Schneider (regizor, operator de imagine la Televiziunea Română). Cele 40 de creaţii selectate pentru programul de concurs cu o durată totală de 9 ore, reprezintă 21 de ţări, cele mai multe – nouă – fiind înscrise din Ungaria, şase din Franţa, cinci din Rusia, patru din România”, au anunţat luni, 23 august, organizatorii Alter-Native, într-un comunicat de presă.
Dintre cele 40 de scurtmetrajele selectate, 25 sunt animaţii, 11 filme de ficţiune, două documentare şi două filme experimentale.
Organizatorii festivalului, Uniunea Democratică a Tineretului Maghiar (UDTM), în parteneriat cu Asociaţia Érted – Pentru tine, au precizat că, dacă situaţia epidemiologică o va permite, juriul mare va delibera la faţa locului.
Membrii juriului vor fi Milos Itic, regizor de film şi critic de film sârb, fondator al filmovipreporuke.com, Tudor Cristian Jurgiu, regizor de film şi scenarist, Ágnes Kocsis, regizor de film şi scenarist, distins cu premiul ‘Balázs Béla’, Titus Muntean, regizor de film şi scenarist şi Ábel Visky, regizor.
”După cum am anunţat anterior, anul acesta Festivalul Alter-Native se întoarce la locaţia obişnuită, Palatul Culturii din Târgu Mureş însă, în cazul în care situaţia epidemiologică nu va permite acest lucru, evenimentul se va organiza la Teatrul de Vară, la fel ca anul trecut”, precizează comunicatul de presă al Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE