Home / Agricultura / Ziua Porumbului Dafcochim 2021. KWS, alături de fermieri

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. KWS, alături de fermieri

Distribuie

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9 septembrie, o nouă ediție a ZILEI PORUMBULUI.

Sărbătoarea porumbului a bifat cea de-a doua ediție, după cea de la Iernut din anul 2019, organizată de compania DAFCOCHIM Agro Târgu Mureș, distribuitor autorizat al celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar din lume, și a prilejuit unui număr de 21 de companii naționale și multinaționale testarea unei game variate de produse din domeniul inputurilor pentru agricultură și protecției plantelor: Adama, Azomureș, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Corteva Agriscience, Donau Saat, FMC Agro România, Holland Farming Agro, KWS, Lidea, Limagrain, MAS Seeds, Marton Genetics, Nufarm, Saaten Union, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Sumit Agro, Syngenta, Timac Agro și UPL.

„Compania KWS este o prezență constantă pe piața de agribusiness din România în ultimii 19 ani. La nivel mondial, vechimea companiei este considerabilă, a luat ființă în Germania în anul 1856. Este una dintre puținele companii care mai este deținută de o familie, o companie care se bazează pe valorile tradiționale, la care nu s-au schimbat stăpânirile prea mult, fapt pentru care destinele și viziunea au rămas la fel în ultimii 150 de ani. Compania a luat ființă în localitatea Kleinwanzlebener din dorința și din nevoia unor fermieri de a beneficia de un furnizor specialist de sămânță, cu precădere cea de sfeclă de zahăr. Compania a continuat să își perfecționeze tehnicile, fapt pentru care a ajuns numărul unu mondial, titlu care-l deține la această cultură de mai bine de 115 ani. Cum nevoile pieței s-au diversificat, compania a început să amelioreze și alte specii printre care rapița, floarea soarelui, soia și porumb, cultură care face obiectul acestui eveniment DAFCOCHIM. Este una dintre culturile care deține o pondere foarte mare în portofoliul companiei. La nivel de România, undeva la 70% din cifra de afaceri este realizată din porumb. Suntem a treia companie multinațională ca și vânzări în România. Pentru prima dată, deși părerile sunt oarecum împărțite, suntem compania care deține al doilea cel mai bine vândut hibrid în România în acest sezon care se numește Kahmir. Sunt convins că se va auzi de el în perioada următoare din ce în ce mai mult pentru că reprezintă o realizare de excepție. În viața de ameliorator ai probabil câteva momente de sclipire, iar Kashmir este unul dintre ele, un hibrid extraordinar, cu mare potențial și o constanță în ce privește producția.

Pentru noi este foarte important să fim în câmp alături de fermieri. Mai ales că mulți dintre fermieri au evitat în ultima perioadă întâlnirile față în față din cauza riscurilor la care se pot expune. De aceea, găsim de bun augur faptul că cei de la DAFCOCHIM s-au gândit să organizeze un astfel de eveniment. Ne ajută cu siguranță pe toți astfel de întâlniri. La acest eveniment suntem prezenți cu hibrizi precum Smaragd, ceva mai timpuriu decât Kashmir, apoi Donjuan, cel mai tardiv hibrid destinat producției de boabe, la care se adaugă 0441, un „newcomer” care va fi anul viitor în vânzare, produs ce va fi comercializat într-un regim special. Nu în ultimul rând, suntem prezenți cu hibridul Karpatis, produs care de patru ani încearcă să facă cu mare succes trecerea de la hibrizii de genetică veche la hibrizii de genetică nouă”, a prezentat Radu Bercu, reprezentant vânzări județul Mureș, KWS Seminţe România.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.