Home / Agricultura / Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Gamă completă de erbicide, de la Belchim

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Gamă completă de erbicide, de la Belchim

Distribuie

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9 septembrie, o nouă ediție a ZILEI PORUMBULUI.

Sărbătoarea porumbului a bifat cea de-a doua ediție, după cea de la Iernut din anul 2019, organizată de compania DAFCOCHIM Agro Târgu Mureș, distribuitor autorizat al celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar din lume, și a prilejuit unui număr de 21 de companii naționale și multinaționale testarea unei game variate de produse din domeniul inputurilor pentru agricultură și protecției plantelor: Adama, Azomureș, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Corteva Agriscience, Donau Saat, FMC Agro România, Holland Farming Agro, KWS, Lidea, Limagrain, MAS Seeds, Marton Genetics, Nufarm, Saaten Union, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Sumit Agro, Syngenta, Timac Agro și UPL.

„Suntem prezenți la evenimentele organizate de DAFCOCHIM încă de la început. Pot spune că avem o colaborare pe cât de veche pe atât de bună cu ei, iar prin intermediul lor produsele noastre se vând foarte bine. Este al patrulea eveniment de acest gen la care participăm în acest an. Cel de aici de la Seuca a fost unul reușit, dat fiind numărul mare de fermieri prezenți alături de cele mai importante și reprezentative companii din domeniul protecției plantelor. Se cunoaște foarte bine din experiența perioadelor trecute că întâlnirile tet-a-tet sunt cele mai sigure întrucât putem să ne măsurăm și noi notorietatea în piață, putem să avem acces la informațiile pe care fermierii ni le transmit, ceea ce e valabil și viceversa, noi transmitem un anumit set de informații, respectiv transferul tehnic de informație, iar de la fermieri urmărim feedback-ul, să vedem cum a fost anul agricol, cum au evoluat culturile, care sunt problemele. În acest fel facem o aplecare continuă vizavi de problemele agricole din teritoriu. Suntem prezenți cu o gamă completă de erbicide pentru cultura porumbului, cunoscut fiind faptul că Transilvania este o zonă unde buruienile sunt foarte bine reprezentate, deci sunt încă probleme foarte mari. Pe acest considerent noi aducem o gamă diversă de erbicide pentru preemergența culturilor cum este produsul Deluge 960 E, care se poate aplica în preemergență sau în postemergență timpurie până la stadiul de două-trei frunze ale culturii. Dacă vrem să combatem buruienile ceva mai târziu, după fenofaza de două frunze până la cea de opt frunze, o plajă de aplicare foarte largă, avem mai multe produse cum este Botiga, un erbicid Ready-mix format din două substanțe active care combate atât buruienile monocotiledonate cât și cele dicotiledonate. Ce vreau să scot în evidență este faptul că la noi se găsește erbicidul Temsa care se regăsește doar în portofoliul Belchim, un erbicid original care combate extrem de rapid buruienile dicotiledonate. Față de alte companii, ne diferențiem prin faptul că noi am adus nicosulfuronul original, acesta fiind graminicidul cel mai utilizat în cultura porumbului, cu denumirea comercială de Samson 6 OD. A fost prima formulare din România cu 6 grame pe litru de produs comercial de nicosulfuronul precum și prima formulare de OD (oil dispertion/ dispensie în ulei). Această formulare asigură o eficacitate excepțională a erbicidului și în perioadele de secetă, precum și o selectivitate maximă pentru cultura porumbului, știut fiind faptul că sunt foarte multe erbicide care produc fitotoxicitate care se soldează în cele din urmă cu pierderi de recoltă”, a menționat Călin Baciu, director tehnic pe culturi horticole al companiei Belchim Crop Protection.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.