De ce fetița mea s-a născut în Bistrița? Pentru că acolo e ”ieftin și bun” Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7060 Vizualizări

De ce fetița mea s-a născut în Bistrița? Pentru că acolo e ”ieftin și bun”

Dacă spui Târgu Mureș în orice zonă a țării, imediat oamenii știu câteva lucruri: spitale și medici de calitate, pălincă bună și gulaș excelent și ce fotbal juca Boloni. În rest nu prea excelăm la ceva.

Din păcate, la prima parte am început să dăm rateuri. Să vă dau un exemplu.

De când s-a închis secția neonatologică de la Nova Vita, în oraș nu mai ai opțiunea să naști la privat. Sunt oameni care vor și își permit condiții mai bune de naștere și nu aleg varianta spitalului public. Mai ales că acolo tre’ să dai spăgi, o asistentă mai țanțoșă te pune la punct, riști să iei o infecție și e îngrămădeală în salon etc.

Așa că târgumureșenii nu au ce face și migrează către alte orașe. De exemplu, știu mulți prieteni care au ales clinici din Cluj-Napoca. Cum e ”Silicon Valley” al României, plin de IT-isti și de fițe, prețurile acolo sunt pe măsură. Am înțeles că pot urca până la 10 mii de lei/naștere la unele clinici cu renume. Cine e cu dare de mână acceptă gălușca, mai ales că pe certificatul de naștere al copilului scrie Cluj și dă bine la CV pe viitor. 😊

O experiență mai pentru buzunarele celor cu bugete normale este Sanovil din municipiul Bistrița. Da, vorbesc de Bistrița unde acum 10 ani nu auzeai nimic pe zona medicală. Acum au spitale publice mai bune ca la noi și clinici private care oferă servicii de calitate la prețuri rezonabile.

Soția mea a născut zilele astea la Sanovil, o clinică cunoscută și recunoscută în Transilvania. Inițial nu am avut mare încredere, dar experiența avută mi-a depășit așteptările. Oamenii sunt super profesioniști, au terapie intensivă la standarde europene, saloane private. Personalul este politicos și serviabil, ți se îndeplinește practic orice dorință. Să nu uităm că cei de la Sanovil se ”laudă” cu peste 10 mii de nașteri reușite.

Nu vreau să par că le fac reclamă dar nu m-aș supăra să vină și la noi în oraș. Poate puțină concurență pentru actualii jucători de pe piața medicală privată nu ar strica. Și-ar mai coborî impresiile că suntem cei mai tari și mai buni, că realitatea arată altceva. Și întotdeauna e loc de mai bine.

Ionel ALBU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE