Home / Administratie / LuduȘ: S-a aprobat un nou Regulament

LuduȘ: S-a aprobat un nou Regulament

La sfârșitul lunii septembrie 2021 a fost prezentat în cadrul ședinței Consiliului local Luduș proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare (ROF) al aparatului de specialitate al primarului orașului Luduș. Despre acest document, primarul Cristian Moldovan a precizat că „Regulamentul de Organizare și Funcționare este un instrument de conducere care descrie structura unei organizații, prezentând pe diferitele ei componente atribuții, competențe, niveluri de autoritate, responsabilități, mecanisme de relații. Ultima variantă a ROF al aparatului de specialitate al primarului orașului Luduș a fost aprobată de Consiliul Local prin hotărârea nr. 123 din 17 iunie 2011”.

După zece ani de la aprobarea precedentului ROF a fost necesară completarea și alinierea la noile prevederi legislative și de structură, realizarea unui nou regulament „adecvat situației actuale, menționând faptul că, în principal, prin prezentul regulament au fost actualizate, redefinite și reașezate limitele de competență și atribuțiile compartimentelor”, scrie în Raportul de specialitate la proiectul de hotărâre, Anca Năsăudean șefa Serviciului „IADP” din cadrul Primăriei orașului Luduș.

Regulamentul cuprinde 79 de articole și este structurat pe șase capitole principale: Dispoziții generale; Structura organizatorică; Atribuțiile primarului, viceprimarului, secretarului general și administratorului public al orașului; Compartimentele de specialitate; Sistemul de control intern managerial din entitate; Dispoziții finale. După aprobarea în plenul Consiliului local, din 28 septembrie 2021, a noului Regulament de Organizare și Funcționare al apratului de specialitate al primarului orașului Luduș, vechiul Regulament aprobat prin H.C.L. nr. 123/2011 își încetează valabilitatea.

Ioan A. BORGOVAN

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Incendiu de vegetație uscată

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină duminică, 24 octombrie, …