VIDEO: Măști în loc de amenzi, oferite de polițiști la Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1059 Vizualizări

VIDEO: Măști în loc de amenzi, oferite de polițiști la Târgu Mureș

Echipaje mixte ale Poliției Municipiului Târgu Mureș și Poliției Locale Târgu Mureș au desfășurat sâmbătă dimineață, 16 octombrie, o acțiune comună în zona Pieței de Zi ”Cuza Vodă” din Târgu Mureș care a avut ca obiectiv prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acțiune de informare, nu de sancționare

Astfel, la ambele intrări în incinta Pieței de Zi ”Cuza Vodă”, polițiștii au împărțit, gratuit, măști de protecție cetățenilor care din diverse motive nu aveau la ei așa ceva. Acțiunea polițiștilor nu a avut ca obiectiv aplicarea de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiul public, ci a urmărit informarea oamenilor cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție și în spațiul public în contextul depășirii ratei de incidență de 6 pe raza municipiului Târgu Mureș.

”Împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, polițiștii verifică modul în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Având în vedere că sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu, polițiștii se află permanent la datorie. Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale, să poarte mască de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte regulile cu privire la deplasarea și la libera circulație”, a declarat inspector de poliție Aurica Sabău, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

”Polițiștii acordă măști persoanelor care nu poartă mască și pe această cale reamintim tuturor cetățenilor că în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 6 la mia de locuitori se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise, dar și în spațiile deschise”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE