Home / Cultură / Ro.Drama continuă cu „Omul care a văzut moartea”

Ro.Drama continuă cu „Omul care a văzut moartea”

Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu” invită publicul târgumureșean la un nou episod  al seriei Ro.Drama – Interbelic, în care va fi prezentată piesa „Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu, în coordonarea lui Laurenţiu Blaga.

„Aparență și esență. Acestea sunt cele două noțiuni pe care Victor Eftimiu le camuflează în textul său de succes – „Omul care a văzut moartea”. În fond, ce este teatrul dacă nu un joc pe cât de nevinovat, pe atât de pervers pe alocuri. Și pentru că acest proiect, Ro.Drama , încearcă să contextualizeze unele dintre cele  mai importante texte ale dramaturgiei românești, putem spune că actualitatea textului ”Omul care a văzut moartea” rezidă din tema pe care o abordează precum și peisajul în care această temă este plasată: un oraș de provincie, în perioada interbelică, înainte de alegerile comunale. Avem de a face cu o farsă în care încurcăturile se țin lanț”, după cum punctează Laurențiu Blaga, coordonatorul de lectură.

Evenimentul va avea loc miercuri, 20 octombrie, de la ora 18.00, şi va fi transmis în direct din holul Palatului Administrativ – Instituția Prefectului Județul Mureș şi va fi difuzat pe canalul YouTube şi pe pagina de Facebook ale Teatrului Naţional Târgu Mureş , Compania „Liviu Rebreanu“.

Atmosfera spectacolului lectură va fi îmbogățită prin prezența cvartetului de coarde ArteMiss al Filarmonicii de Stat Târgu Mureș.

Din distribuție fac parte actorii: Nicu Mihoc – Alexandru Filimon, podgorean, Rodica Baghiu – Raluca Filimon, soția sa, Mihaela Mihai – Alice Filimon, fiica dumnealor, Liviu Pancu – Domnul Leon, farmacist, Alexandru Andrei Chiran – George (Jorj), fiul dumisale şi Radu Anastas – Vagabondul.

Citeste si:  Spectacol de Mica Unire la Reghin

Direcția de scenă îi aparţine lui Laurențiu Blaga, regia tehnică este asigurată de Teodora Crăciun, iar transmisiunea live streaming e realizată de New Generation Studio.

Despre Ro.Drama

Proiectul Interbelic Ro.Drama este continuarea firească a două programe culturale pilot, inițiate de Asociația pentru teatru Liviu Rebreanu și Teatrul Național Târgu Mureș, „Ro.Drama“ și „Între! Conjunctură digitală pentru dialog cultural”.

Acest proiect este co-finanțat de Primăria Municipiului Târgu Muteș, având ca parteneri instituționali: Universitatea de Arte Târgu Mureș, Filarmonica de Stat Târgu Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Instituţia Prefectului Mureş, Consiliul Judeţean Mureş, Muzeul Judeţean Mureş, Biblioteca Judeţeană Mureş, Palatul Culturii Târgu-Mureş și Primăria Municipiului Târgu Mureș. Sponsorii proiectului sunt companiile Azomureș şi Aquaserv.

Mălina MORARU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un an de la inaugurarea Muzeului UMFST

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș aniversează …