Home / Consiliul Judetean Mures / Când va avea loc Festivalul Văii Mureșului

Când va avea loc Festivalul Văii Mureșului

Distribuie

Aleșii județeni au aprobat joi, 21 octombrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, participarea Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean. În acest sens, din bugetul județean a fost alocată suma de 80.000 de lei, astfel: 50.000 de lei pentru organizarea unui eveniment cu ocazia Zilei Naționale a României și 30.000 de lei pentru desfășurarea Programului ”Educație pentru siguranță – delincvența juvenilă”.

Proiecte culturale și educative

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, ”unii dintre organizatorii acestor activități au întâmpinat anumite dificultăți privind aspecte ale programului lor în raport de data stabilită inițial”, astfel încât s-a propus schimbarea acestora după cu urmează: Festivalul Văii Mureșului pentru care organizatorii au solicitat modificarea programul din august – 30 septembrie 2021, în perioada 30 octombrie – 10 noiembrie 2021, Programul ”Tinerii pentru un mediu curat” pentru care se solicită modificarea perioadei de desfășurare din 15 septembrie – 15 noiembrie 2021 în 30 octombrie – 30 noiembrie 2021 și Festivalul ”Zilele Studenților din Târgu Mureș” pentru care se solicită modificarea perioadei desfășurării activităților, din octombrie 2021, în 19-21 noiembrie 2021.

”Totodată, se propune sprijinirea Fundației Comunitare Mureș pentru desfășurarea Proiectului ”Educație pentru siguranță – delincvența juvenilă”, proiect propus în sprijinul copiilor din județul Mureș, din clasele V-VII. De asemenea, în contextul apropierii Zilei Naționale a României, 1 decembrie, Asociația Culturală ”Grai Ardelean” propune organizarea serbării Zilei Naționale a României, în condițiile în care situația pandemică va permite. Activităţile propuse în cadrul proiectului au rolul de a reliefa aspecte fundamentale privind contextul realizării Unirii de la 1 Decembrie 1918 şi consecinţele acestui moment istoric în evoluţia neamului românesc”, a precizat Péter Ferenc.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Foto credit: colaj Basilica.ro / Mircea Florescu

15 cuvioși și mărturisitori propuși spre canonizare pentru Anul Centenar al Patriarhiei Române (2025)

Distribuie Cincisprezece cuvioși și mărturisitori români sunt propuși spre canonizare, iar proclamarea canonizării lor va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.