”KICK OFF”, la Camera K’ARTE Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 146 Vizualizări

”KICK OFF”, la Camera K’ARTE

Brăila, Chișinău, Tîrgu Mureș

Lucrări de artă video de Pavel BRĂILA [MD]

22 OCT → 4 NOV 2021 @ Camera K’ARTE

„Cred că artistul astăzi este o figură sincretică. El/ea își trăiește viața absorbind o mulțime de influențe diferite: artă, știință, muzică, politică, treburi casnice. Viața însăși devine principalul proiect artistic. Artefactele care apar în timpul acestui proces sunt urme sau reminiscențe, ca niște amprente – un fel de produse derivate și semne ale acestei vieți.

Sunt influențat de circumstanțele în care trăiesc, în Moldova sau în altă parte, și o parte din munca mea este de a menține deschis tot timpul declanșatorul de inspirație” – Pavel Brăila.

Lucrările video prezentate:

„Unde, Unde, Undeva” (1996)

“Racallig Events” (1999)

“White Promenade” (2001)

„Kick Off” (2010)

“Fragile Podil” (2018)

“The Ship” (2019)

Pavel Brăila (n. 1971), trăiește și lucrează în Chişinău și Berlin. A ajuns indirect la artele vizuale, licența sa fiind în inginerie mecanică și limbi străine. În anii 2000 a urmat și studii la Academia de Arte din Olanda și Academia de Film în Franța. Brăila a avut mereu un interes pentru fotografie, fiind invitat inițial în această calitate în tabăra de artă CARBON ART, organizată de Centrul de Artă Contemporană din Chișinău (K:SAK) în 1996, pentru a documenta activitățile de acolo. Carbon Art a avut un rol esențial în evoluția artistică a lui Pavel Brăila dar și în dezvoltarea scenei de artă experimentală și contemporană din Moldova, introducând noi genuri și media, cum ar fi performance si video art, sau o îngemănare a lor, așa cum e și cazul unor lucrări prezentate la Tg Mureș.

Începând cu anii ’90, Pavel Brăila a participat la numeroase și importante expoziții internaționale de artă, fiind selectat de două ori la documenta de la Kassel (2002 și 2017) dar și la Manifesta 10 (2014, St. Petersburg). Este autorul conceptului artistic pentru primul Pavilion al Moldovei la Expoziția Mondială (2015, Milano).

În prezent, Pavel Brăila lucrează la mai multe proiecte despre migrație, despre perioada sovietică și realitățile de acum, precum și la documentarea cronicii orașului Chișinău.

Proiectul face parte din proiectul „Artă contemporană în Camera K’ARTE”, ed a VIII-a.

Organizator: Asociatia K’ARTE.

Proiect co-finantat de Primăria Municipiului și Consiliul Local Tîrgu Mureș si Consiliul Judetean Mureș.

Parteneri: Reea, Nett Front.

Din cauza contextului pandemic, vizitatorii sunt rugați să își programeze vizita la galerie printr-un mail la contact@k-arte.ro sau printr-un mesaj pe pagina de facebook a Asociatiei K’ARTE: https://www.facebook.com/asociatia.karte

Potrivit reglementărilor în vigoare, la expozitii au acces doar următoarele categorii de persoane:

– persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

(Comunicat de presă, Asociatia K’ARTE)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE