”Undă verde” pentru o Secție ATI – Infecțioase modernă, în Târgu Mureș! Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2442 Vizualizări

”Undă verde” pentru o Secție ATI – Infecțioase modernă, în Târgu Mureș!

Aleșii județeni au aprobat joi, 21 octombrie, realizarea de către Spitalul Clinic Județean Mureș a investiției ”Construire clădire cu funcțiuni medicale, terapie intensivă boli infecțioase, demolare clădiri – corp C6, C8, C9”, în incinta imobilului situat în municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja nr. 89, identificat în Cartea Funciară nr. 131622/Târgu Mureș, care face parte din domeniul public al Județului Mureș, aflat în administrarea Spitalului Clinic Județean Mureș.

Trei corpuri de clădire, demolate

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș a solicitat acordul autorității publice județene, în calitate de proprietar al imobilului respectiv, în vederea realizării investiției „Construire clădire cu funcțiuni medicale, terapie intensivă boli infecțioase, demolare clădiri – corp C6, C8, C9”.

”Prin certificatul de urbanism se solicită acordul proprietarului în vederea realizării lucrărilor, fără ca acesta să constituie act de autorizare a executării acestora, beneficiarul, în speță Spitalul Clinic Județean Mureș, fiind dator a obține toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare, potrivit legii. În vederea realizării lucrărilor de demolare a corpurilor C6, C8, C9, acestea trebuie să fie trecute din domeniul public în domeniul privat al județului Mureș. Totodată, menționăm că Spitalul Clinic Județean Mureș va realiza lucrările de demolare cu asigurarea funcțiunilor dezafectate în regim de construcții”, a precizat Péter Ferenc.

Construcție nouă, pe orizontală

Memoriul tehnic necesar realizării investiției a fost întocmit de SC Mansart Corporate SRL. Conform acestuia, corpul de clădire nou propus va avea un sistem constructiv format din fundații din beton continue, pereți din zidărie de cărămidă, pereți de compartimentare din cărămidă, structură în cadre cu stâlpi și grinzi din beton armat, plăci din beton armat atât peste sol cât și peste parter, cu acoperire tip terasă cu hidroizolație.

”Se propune construcția unei clădiri parter, clădire ce va avea activitatea de Secție de Anestezie și Terapie Intensivă. Construcția propusă va fi desfășurata pe orizontală, având un nivel de echipare, de finisare și de dotare și exigențe tehnice ale construcției în conformitate cu cerințele funcționale stabilite prin reglementări tehnice și de mediu în vigoare: echiparea cu utilaje tehnologice astfel încât să se asigure și aport de energie regenerabilă, dotarea cu stații medicale care să asigure nivelul corespunzător de oxigen necesar unei secții ATI, accesul persoanelor cu dizabilități, grupuri sanitare și saloane dedicate pentru această categorie de persoane. Prin soluțiile adoptate se va urmări protejarea mediului înconjurător, finisajele se vor realiza cu materiale specifice și aplicabile în domeniul sănătății, numărul estimat de utilizatori, pacienți și personal este de 100 de persoane”, se arată în Raportul de specialitate aferent hotătârii, document întocmit de Alin Mărginean, director executiv al Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș.

În perioada viitoare, autoritățile competente vor face demersurile necesare pentru obținerea finanțării necesare, sursele posibile fiind Ministerul Sănătății, Compania Națională de Investiții și Planul Național de Redresare și Reziliență, alături de venituri proprii.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE