Home / Religie / Oaspeți din Franța în Parohia Rîpa de Jos

Oaspeți din Franța în Parohia Rîpa de Jos

Distribuie

Parohia Ortodoxă Râpa de Jos, păstorită de părintele Iustinian Dacian Oprea, s-a bucurat în cursul săptămânii trecute de vizita unor oaspeți din Franța. Este vorba de o delegație din oraşul Laval, provincia  Mayenne, localitate cu o populaţie de aproximativ 51.000 locuitori situată pe malurile râului Mayenne. Oaspeții francezi  au vizitat atât biserica cât și Centrul Cultural Catehetic „Protopop Simion Popescu” din localitatea Rîpa de Jos.

„În cursul zilei de miercuri, 20 octombrie, la Râpa de Jos, am primit vizita unei delegaţii din oraşul Laval, o localitate situată în nord-vestul Franţei, în provincia Mayenne. Oaspeţii francezi, care i-au avut ca ghizi pe soţii Ioan şi Mariana Toma, au vizitat Biserica Ortodoxă, Centrul Cultural Catehetic „Protopop Simion Popescu” şi Muzeul din Râpa de Jos, fiind încântaţi de obiectele vechi, de o valoare deosebită, pe care le-am adunat aici cu ajutorul comunităţii locale, obiecte ce reprezintă evoluţia culturii materiale şi spirituale a locuitorilor satului”, a precizat părintele Iustinian Dacian Oprea.

Refacerea legăturilor de suflet

Potrivit acestuia, în timpul vizitei, membrii delegaţiei franceze au rămas plăcut surprinşi  de buna dotare a Centrului Cultural Catehetic „Protopop Simion Popescu” şi de condiţiile extraordinare pe care centrul le oferă copiilor din sat.

”Pe lângă Centrul Cultural Catehetic „Protopop Simion Popescu”, oaspeţii din Laval au mai vizitat o serie de locuri pitoreşti din Râpa de Jos şi din Vătava, între care şi vâltoarea, o instalaţie tehnică ţărănească ce supravieţuieşte încă în zona noastră, fiind demult dispărută din peisajul Europei Occidentale. De asemenea, delegaţia din Laval s-a relaxat şi la stână, într-un loc de poveste, aşa cum l-au caracterizat. Francezii şi-au exprimat dorinţa de refacere a legăturii dintre Râpa de Jos şi Laval, care a existat în trecut, inclusiv prin organizarea unor excursii reciproce pentru copii şi tineri”, a precizat părintele Iustinian Dacian Oprea.

(A. Z.)


De asemenea, verificati

Licitația pentru Magistrala “Apă pe câmpie” are un câștigător! (Luduș – Grebenișu de Câmpie)

Distribuie SC Aqua Serv Cluj SRL este câștigătorul licitației pentru aducțiunea de apă Luduș – …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.