VIDEO: Oscar, Campion Național juniori Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 1371 Vizualizări

VIDEO: Oscar, Campion Național juniori

Indiferent că sunt de talie mică sau mare, pufoșenii sau nu, toate rasele de câini sunt inteligente, frumoase și iubitoare. Un câine cu pedigree, provenit din campioni naționali sau internaționali, dovedește toate trăsăturile corecte ale rasei din care aparține. Responsabilitatea, determinarea și pasiunea crescătorului este vizibilă la expozițiile canine, unde se investește mult efort și angajament. Rezultatele obținute, însă, dovedesc echipa perfectă dintre cei doi, loialitatea ce-i va lega toată viața.

Toamna lui Oscar

S-a născut la început de toamnă, în ziua de 29 septembrie 2020, într-o familie de 6 frați din rasa Golden Retriever, strămoșii lui Oscar fiind campioni recunoscuți atât pe plan național, cât și internațional. Blând, sociabil, loial, cu o expresie copilăroasă, blana sa de un auriu strălucitor și construcția simetrică și armonioasă a corpului atrage mereu privirile pe stradă. Foarte iubiți de copii, rasa aceasta de câine a devenit utilă și pentru persoane cu diferite handicapuri, datorită disciplinei si temperamentului lor echilibrat.

„Când era mic ronțăia cam tot ce prindea prin casă, mobilă în general, papucii fiind puși la loc ferit. Dar jucăria lui preferată, un ursuleț din pluș gri, de ea are mare grijă”, ne povestește L. Simon, stăpânul campionului. Adoră să mănânce banane, morcovi, pește și gâturi de pui crude.

Premiat la Bistrița

În luna martie, Oscar a participat la Dumbrăveni Dog Show, un concurs pentru Certificatele de Aptitudini Campion, organizat de Asociația Chinologică Sibiu. Mai apoi, la expoziția cu caracter internațional Bistritzer Burg Dog Show 2021 organizat în perioada 7 – 8 august, în complexul Heidenfeld din Viişoara, Oscar a fost premiat Campion Național la juniori. Titlul de campion se acordă în cazul în care câinele are două titluri  CAC și unul CACIB sau unul CAC și două CACIB. În luna septembrie, la cea mai mare expoziţie chinologică din România Dracula Dog Show organizată de Federaţia Chinologică Internaţională şi Asociaţia Chinologică Mureş, Oscar a luat de două ori calificativul Excelent II.

Criterii de premiere

O expoziţie canină este un concurs în cadrul căreia mai mulţi câini sunt punctaţi după standardul rasei. Jurizarea se face în funcție de caracteristicile fizice ale animalului, aspectul şi structura corporală. Atenția membrilor juriului se îndreaptă spre greutatea patrupedului, culoarea și mărimea ochilor, forma și lungimea urechilor, a capului, a botului, grosimea mustăților, dinţii- tipul de muşcătură, picioarele, umerii, blana, culoarea blănii, se urmăreşte mersul şi atitudinea câinelui. Pentru a câștiga titlul de campion, câinele trebuie să acumuleze cât mai multe puncte în cadrul competiţiilor canine, câştigătorii merg mai departe şi participă la concursurile mai mari.

 Înscrierea simultană a unui câine în două clase nu sunt autorizate. În expoziții sunt autorizate clasa Baby – de la 3 la 6 luni, clasa Pui (Puppy) – de la 6 la 9 luni, clasa Juniori – de la 9 la 18 luni, clasa intermediară – de la 15 la 24 luni (se poate acorda CACIB), clasa deschisă – de la 15 luni (se poate acorda CACIB), clasa muncă – de la 15 luni (se poate acorda CACIB), clasa campioni – de la 15 luni (se poate acorda CACIB), clasa Veterani – peste 8 ani, clasa Derby – numai pentru câinii născuți în anul precedent desfăşurării expoziției Derby.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE