Home / Administratie / Amenzi uriașe pentru parcări pe locurile pentru persoane cu handicap!

Amenzi uriașe pentru parcări pe locurile pentru persoane cu handicap!

Personalul Biroului Siguranță Rutieră din cadrul Direcției Poliția Locală Târgu Mureș a efectuat, în ultima perioadă, verificări pe linia respectării prevederilor Legii nr. 448/2006 republicată privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

”Au fost avute în vedere atât locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap, amenajate de Administrația Domeniului Public, cât și cele amenajate în incinta unor societăți comerciale ce funcționează pe raza municipiului Târgu Mureș. Cu prilejul controalelor au fost aplicate 17 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.000 de lei, acțiunile de verificare a respectării prevederilor legii sus-menționate urmând să fie continuate și în viitor. Potrivit articolului 100, litera g, din Legea 448/2006 republicată privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, au informat miercuri, 24  noiembrie, reprezentanții Direcției Poliția Locală Târgu Mureș.

(Redacția)

Citeste si:  Rețea de canalizare extinsă într-o comună mureșeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Zonă nouă de agrement într-o localitate mureșeană

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Mureș anunţă publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare, conform …