Home / Agricultura / INVESTIȚIE. Fermă de curcani autorizată într-un oraș mureșean

INVESTIȚIE. Fermă de curcani autorizată într-un oraș mureșean

Distribuie

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, eliberarea autorizației integrate de mediu pentru ”Fermă creștere curcani, pe amplasamentul din localitatea Sighișoara – cartier Vechi nr. 70, DC 59 Sighișoara – Seleuș, județul Mureș”, investiție aparținând societății Bravcod SRL Codlea.

”Decizia a fost luată în urma verificării documentaţiei depuse şi a amplasamentului, în urma consultării publicului şi a autorităţilor publice competente, membre ale Comisiei de Analiză Tehnică”, au informat reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Mureș.

”Peneș Curcanul”, brand 100% românesc

Conform listafirme.ro, Bravcod SRL Codlea s-a înființat în aprilie 2012, are ca obiect de activitate creșterea păsărilor și a încheiat exercițiul fiscal 2020 cu următorii indicatori de performanță: cifră de afaceri de 153 de milioane de lei, pierdere netă de 21,1 milioane de lei și un număr mediu de 410 angajați.

Societatea are în portofoliu produsul ”Peneș Curcanul”, prezentat pe pagina proprie web ca fiind ”singura integrație de curcan din România.”

”Stația de incubație este dotată cu opt incubatoare Petersimedin Belgia, principalul jucător pe piața mondială de profil, iar producția noastră anuală numără circa 1.500.000 de pui de curcă speciile But 6 și HybridConverter. Puii de curcă sunt crescuți în 12 ferme de creștere cu o suprafață totală de 150.000 de metri pătrați, într-un regim de creștere natural, cu un ciclu de creștere/producție de șase luni. Densitatea de populare a fermelor nostre este în concordanță cu măsurile pentru asigurarea bunăstării păsărilor, iar producția anuală este de cca 20.000 de tone. Abatorul, cu o suprafață de aproximativ 6.000 de metri pătrați, pe două niveluri, este realizat cu materiale de construcție pentru industria alimentară, respectând toate reglementările noului pachet de igiena al Consiliului Europei și este echipat cu utilaje tehnologice de abatorizare a produse de grupul germano-danez, Baader-Linco”, se arată în prezentarea firmei, pe site-ul www.penes.ro.

Potrivit aceleiași surse, 30% din producția anuală a companiei este dedicată pieței externe, pe lista țărilor unde este exportat produsul ”Peneș Curcanul” aflându-se Republica Moldova, Marea Britanie, Germania, Austria, Franța, Grecia și Bulgaria.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.