FOTO: Cameră de audiere a minorilor inaugurată la Tribunalul Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 991 Vizualizări

FOTO: Cameră de audiere a minorilor inaugurată la Tribunalul Mureș

Conducerea Tribunalului Mureș a inaugurat joi, 9 decembrie, la sediul instanței din incinta Hotelului ”Business” din Târgu Mureș, o cameră de audiere a minorilor botezată ”Copacul copilăriei”. Inițiativa a fost realizată cu sprijinul designerului Veronica Deac, care și-a adus contribuția la amenajarea interioară a camerei, și are scopul de a asigura un mediu mai prietenos în cazul audierilor de minori.

Interesul superior al copilului, primordial

Potrivit informațiilor furnizate de judecătorul Veronica Szasz, președintele Tribunalului Mureș și inițiatoarea proiectului, camera proaspăt inaugurată va contribui la realizarea unor audieri mai umane și mai apropriate de sufletul copiilor, astfel încât magistrații să poată lua cele mai bune decizii în interesul superior al copilului.

”Sunt foarte multe cauze pe rolul Tribunalului Mureș care impun audierea copiilor de vârstă peste 10 ani, în mod obligatoriu, și de asemenea sunt situații în care și copii de până la 10 ani sunt audiați când magistrații consideră de cuviință. Este foarte important ca mediul în care aceștia sunt audiați să fie prietenos, să fie apropiat, pentru că aceasta ne ajută și pe noi, magistrații, să identificăm mult mai ușor interesul superior al copilului și să luăm cea mai bună decizii în favoarea acestora. Vorbim despre o categorie de cauze, cea a minorilor instituționalizați, cei aflați în grija statului și, de asemenea, sunt cauzele care rezultă din raporturile de familie unde se dispută încredințarea copiilor minori sau stabilirea domiciliului sau sunt alte cauze în care se judecă alte aspecte”, a declarat judecătorul Veronica Szasz.

Totodată, președintele Tribunalului Mureș a informat că de la începutul anului 2021 până în data de 8 decembrie 2021 pe rolul instituției au fost realizate 522 de cauze cu minori, număr în creștere față de perioada similar a anului trecut.

”Vă dați seama că prin folosirea acestui spațiu cu destinație specială primim un real ajutor și suntem în măsură să ajungem la sufletele acestor micuți care într-adevăr suferă o traumă emoțională și au nevoie de toată deschiderea și de tot ajutorul nostru pentru a putea fi protejați conform intereselor pe care le au. Suntem și noi magistrații oameni ca și cei implicați în procedurile judiciare, mă refer aici la părinții acestor copilași și avem și noi sentimente, vă mărturisesc că eu judecând în cauze civile de multe ori am avut dileme și foarte multe gânduri sufletești legate de felul în care mă voi pronunța în aceste cauze, de aceea și noi considerăm că mediul apropiat și cald poate ajuta în soluționarea acestor cauze”, a conchis judecătorul Veronica Szasz.

Proiectul a fost realizat din fonduri proprii ale Tribunalului Mureș, iar jucăriile și cărțile au fost donate de personalul instanței și de către elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Mureș, îndrumați de învățătoarea Codruța Moldovan.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE