Comisia SRI în acțiune. Securizarea frontierelor de est, în atenția senatorului Chirteș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 429 Vizualizări

Comisia SRI în acțiune. Securizarea frontierelor de est, în atenția senatorului Chirteș

Membrii Comisiei comune parlamentare de control asupra activității Serviciului Român de Informații au realizat joi, 9 decembrie, o vizită de lucru la Iași, la Direcția Regională de Informații Moldova Nord (DRIMN).
În cadrul întâlnirii dintre parlamentarii din Comisie și conducerea DRI Moldova Nord (cu competențe pe zona județelor Iași, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui) au fost aduse în discuție aspecte referitoare la reorganizarea și funcționarea Direcției în format regional, dar și subiecte de actualitate care privesc riscurile de securitate specifice regiunii.
”Comisia s-a deplasat la Direcția Regională de Informații Moldova Nord într-o activitate de cunoaștere a structurii, a modului de reorganizare și funcționare în perioada de pilotare și post-pilotare în noul format regional. De asemenea, alături de colegii mei din Comisie, am abordat subiecte de securitate națională specifice acestei regiuni. Am discutat cu reprezentanții SRI pe tema securizării frontierelor în relația cu Ucraina și Republica Moldova, pentru atingerea obiectivului strategic major al României de aderare la spațiul Schengen. Am punctat și subiecte ca gestionarea pandemiei de COVID-19 în județele din zona de competență și a noilor riscuri potențate de criza sanitară, amenințările de natură teroristă, precum și problematica securității cibernetice”, a declarat președintele Comisiei.
Senatorul Cristian Chirteș a subliniat rolul Comisiei parlamentare de a se asigura că resursele financiare ale instituției sunt utilizate în mod adecvat și eficient, dar și că legislația în domeniul securității naționale sprijină activitatea de informații.

”În cadrul întâlnirilor pe care le avem cu reprezentanții structurilor SRI întotdeauna îi întreb ce nu funcționează din punct de vedere legislativ, pentru că suntem interesați să aflăm care sunt problemele pe care cei din SRI le văd în desfășurarea activității, concret, atât în legătură cu îndeplinirea propriilor misiuni, cât și în legătură cu valorificarea informațiilor de către beneficiari”, a precizat senatorul Cristian Chirteș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE