Transfer de teren către Spitalul de Urgență Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3625 Vizualizări

Transfer de teren către Spitalul de Urgență Târgu Mureș

Consilierii județeni au aprobat, în data de 15 decembrie, într-o ședință ordinară de lucru, stabilirea întinderii suprafeței de teren aferent Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș care se dă în administrarea acestei unități sanitare, corespunzător loturilor 1-5 prevăzute la articolul 1 din Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 133/2021 privind aprobarea unor măsuri asupra imobilului situat în Târgu Mureș, strada Gheorghe Marinescu nr. 50.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre:

”Imobilul în care funcționează Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș situat în municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Marinescu nr. 50, a trecut în domeniul public al Județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș în baza Hotărârii Guvernului României nr. 867/2002, în Anexa nr. 1 – poziția 105, fiind atestat ca atare prin Hotărârea Guvernului României nr. 964/2002, Anexa I, poziția 282, cu o suprafață de teren aferent de 20 de hectare.

Ulterior, prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 34/2003, imobilul a fost transmis în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, dată la care, terenul nu a fost menționat distinct, în anexă fiind specificate doar construcțiile.

La momentul înscrierii în Cartea funciară (CF) a dreptului de proprietate al Județului Mureș, imobilul a fost identificat prin nr. top. 1926/2/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/1/3 și nr. cadastral 3260 și evidențiat în CF nr. 95396/N Târgu Mureș cu o suprafață de teren aferentă, măsurată, de 193.499 de metri pătrați.

Autoritatea publică județeană a inițiat demersuri pentru realizarea unei documentații cadastrale privind actualizarea datelor imobilului înscris în CF nr. 95396/N – Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în vederea identificării în clar a suprafeței de teren aferentă acestuia.

Lucrarea cadastrală efectuată a avut în vedere actele normative care au stat la baza constituirii dreptului de proprietate al Județului Mureș, hotărârile judecătorești pronunțate în cauză, precum și existența celorlalte funcțiuni care au fost identificate pe terenul care a fost transmis inițial în domeniul public al județului.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 133/2021 privind aprobarea unor măsuri asupra imobilului situat în Târgu Mureș, strada Gheorghe Marinescu nr. 50, a fost însușită documentația topo-cadastrală în vederea delimitării limitelor de proprietate referitoare la imobilul situat în municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Marinescu nr. 50, conform documentației cuprinse în anexa la hotărâre.

Prin adresa nr. 31994/7 decembrie 2021, înregistrată la Consiliul Județean Mureș sub nr. 33852/7 decembrie 2021, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș solicită atribuirea dreptului de administrare către Spital, a terenului aferent imobilului situat în Târgu Mureș, strada Gheorghe Marinescu nr. 50.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE