Un TRIO al culturii mureșene din perioada interbelică Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 275 Vizualizări

Un TRIO al culturii mureșene din perioada interbelică

Casa de Cultură a Studenţilor Târgu-Mureş coordonată de directorul Marcel Nastea, a organizat în ziua de 9 decembrie 2021, la ora 14.00, în sala de coregrafie, activitatea culturală „Reabilitarea unor valori ale culturii mureșene post-mortem”, studenţi de excepţie care au realizat lucruri remarcabile în viaţă, distruşi pe nedrept de un sistem opresiv.

Potrivit informațiilor furnizate de pagina oficială de Facebook a Ccs Târgu Mureș, în cadrul evenimentului au fost omagiaţi dr. Eugen Nicoară, istoricul Vasile Netea şi avocatul-scriitor Alexandru Ceuşianu, trei personalităţi de prim rang din istoria judeţului Mureş.

Alocuţiunile au fost suţinute de prof. Dimitrie Poptămaş, preşedintele Fundaţiei Culturale „Vasile Netea” şi Mihai Robert Matei jurnalist independent şi vicepreşedinte al Despărţământului ASTRA Reghin şi s-au adresat studenţilor care se confruntă în această perioadă cu dificultăţi în a-şi descoperi un mentor în profesiile pentru care se pregătesc. 

Organizatorii şi-a propus să readucă în actualitate activitatea celor trei personalităţi mureşene care în perioada interbelică au ocupat funcţii cheie în urma studiilor realizate la universităţi de prestigiu din ţară şi străinătate.

Conferenţiarii Dimitrie Poptămaş şi Matei Robert Mihai au scos în evidenţă totodată care a fost soarta unui medic, unui avocat şi a unui profesor consideraţi modele de admiraţie profesională în perioada interbelică, deveniţi deţinuţi politici după preluarea puterii de către comunişti. La finalul evenimentului studenţii au putut să îşi aleagă cărţi despre viaţa şi activitatea celor trei personalităţi mureşene puse la dispoziţia publicului de către conferenţiarii Dimitrie Poptămaş şi Matei Robert Mihai.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE