Iluminat public modernizat în Sărmașu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

Iluminat public modernizat în Sărmașu

Consiliul Local al orașului Sărmașu a aprobat, în urmă cu câteva zile, contractarea unei finanțări şi participarea oraşului Sărmaşu la „Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public” derulat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin Administraţia Fondului pentru Mediu, precum și documentația tehnico-econonomică DALI „Eficientizarea şi modernizarea iluminatului public, oraşul Sărmaşu, judeţul Mureş”.

Eficiență energetică, cu surse LED

Potrivit primarului orașului Sărmașu, ec. Valer Botezan, proiectul de finanțare în cadrul ”Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public” gestionat de către Ministerul Mediului prin Administrația Fondului pentru Mediu ”vine în completarea demersurilor inițiate până în prezent” în vederea ”dezvoltării durabile a comunității locale.”

”Obiectivul programului îl reprezintă creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public. Scopul programului îl reprezintă îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu surse LED care să determine o eficiență energetică ridicată și poluare luminoasă minimă.

Obiectul programului vizează modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu surse LED, completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED – în situațiile în care stâlpii de pe tronsonul respectiv nu sunt echipați cu corpuri de iluminat sau acestea sunt deteriorate/nefuncționale, precum și achiziționarea și instalarea sistemelor de telegestiune aferente obiectivelor de investiții”, a precizat ec. Valer Botezan.

Proiectul propus are valoarea totală de 3.760.485 de lei, inclusiv TVA, din care 2.971.185 de lei din bugetul alocat prin program, 742.796 de lei contribuția solicitantului și 46.504 de lei cheltuieli neeligibile.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE