Din 3 ianuarie târgumureșenii pot veni cu propuneri de cheltuire a banilor publici! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1006 Vizualizări

Din 3 ianuarie târgumureșenii pot veni cu propuneri de cheltuire a banilor publici!

Primăria municipiului Târgu Mureș a lansat luni, 3 ianuarie, platforma https://bugetareparticipativa.tirgumures.ro/ prin intermediul căreia târgumureșenii au posibilitatea să se implice activ și direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Potrivit informațiilor furnizate de către Serviciul Relații Interne și Internaționale al instituției, în perioada 3 ianuarie – 22 ianuarie toți cei care doresc pot depune proiecte pe următoarele axe: Alei, trotuare și zone pietonale, Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, Spații verzi și locuri de joacă, Amenajare spații publice (mobilier urban, iluminat public, etc.), Infrastructură educațională și culturală și Orașul digital.

”Analiza proiectelor depuse se va face în perioada 24 ianuarie – 13 februarie, urmând ca în perioada următoare acestea să fie supuse votului publicului. Votul va avea loc în două etape distincte, iar acţiunile necesare pentru implementarea proiectelor care au obținut cel mai mare număr de voturi vor fi cuprinse în bugetul Primăriei municipiului Târgu Mureș. Este pentru prima dată când municipalitatea își dorește și reușeste să devină un partener activ și direct în relația cu contribuabilul, prin încurajarea transparenței cheltuirii banului public și susținerea ideilor societății civile în luarea deciziilor care privesc îmbunătăţirea calităţii vieţii din oraşul nostru, în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local”, se menționează în comunicat.

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mrueș au mai informat că platforma lansată este disponibilă doar în limba română.

(A.T.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE