Piața Petru Maior, străzile Mihai Viteazu și Mihai Eminescu, libere de cabluri aeriene Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3884 Vizualizări

Piața Petru Maior, străzile Mihai Viteazu și Mihai Eminescu, libere de cabluri aeriene

În ultima ședință a Consiliului Local Reghin din anul 2021, consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție “Reabilitare iluminat public și construcții canalizații rețele subterane de transfer de informație în Municipiul Reghin – zona centrală (P-ța. Petru Maior, str. Mihai Viteazu și str. Mihai Eminescu)”

Valoarea totală a investiției este de 3.121.865 lei (TVA inclus), și are în vedere, atât modernizarea sistemului de iluminat stradal cât și introducerea în subteran a cablurilor aeriene existente.

Potrivit proiectului aprobat de consilieri, reabilitatea iluminatului public stradal constă în îmbinarea și echilibrarea soluțiilor teoretice cu cele practice și economice (consumuri energetice reduse, costuri minime de întreținere și instalare, totalitatea costurilor administratorului sistemului de iluminat). Odată cu modernizarea rețeleleor electrice de distribuție se impune executarea lucrărilor de reabilitare a iluminatului public în zonă, dar totodată este oportună și investiția pentru construcția unei canalizații pentru rețelele de transfer (fibră opticăm cabluri de curenți slabi) în vederea asigurării posibilității de reamplasare în subteran a tuturor rețelelor aeriene existente.

Potrivit primarului municipiului Reghin, Márk Endre, sunt șanse ca lucrările la acest proiect să demareze în primăvara acestui an.

„Este un proiect foarte important pentru municipiul Reghin, extrem de așteptat de locuitori și  pentru care există finanțare. Dacă toate lucrurile merg bine, în perioada martie-aprilie am dori să începem această lucrare amplă care are în vedere zona Petru Maior, Mihai Viteazu și o parte din stada Mihai Eminescu. Prin acest proiect, introducem cablurile în pământ, tot ce înseamnă rețele, date, iluminat public și distribuție curent electric”, a precizat Márk Endre, inițiatorul proiectului.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE