Home / Administratie / Noutăți despre lotul de autostradă A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț

Noutăți despre lotul de autostradă A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România, vicepremierul Sorin Grindeanu, a răspuns, recent, întrebării cu tema ”Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț, parte din Autostrada Unirii A8 predat incomplet la al treilea termen” formulată în data de 8 decembrie 2021 de către Dan Tănasă, deputat AUR de Mureș.

Penalități pentru documentația incompletă

Potrivit documentului făcut public luni, 17 ianuarie 2022, pe pagina web a Camerei Deputaților, www.cdep.ro, ”la data de 7 decembrie 2021, Inginieria Especializada Obra Civil E Industrial SA a înaintat Studiul de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț revizia 3, așa cum a fost stabilit în cadrul ședințelor săptămânale de progres”, iar ”documentația a fost predată pentru întreg obiectivul de investiție.”

În același răspuns formulat de către vicepremierul Sorin Grindeanu se mai menționează că ”la o primă analiză, s-a constatat că lipsesc documentațiile necesare pentru obținerea Acordului de mediu, documentațiile privind ocuparea terenurilor, iar volumul Autorizații, Avize și Acorduri este incomplet.”

În acest sens, ministrul Transporturilor și Infrastructurii a dezvăluit că există o clauză care prevede penalități în cuantum de ”0,01% din prețul contractului până la îndeplinirea corespunzătoare a obligațiilor.”

”Sancțiunile menționate vor fi aplicate după îndeplinirea obligațiilor contractuale. Perioada de cuantificare a valorii penalităților este cuprinsă de la momentul termenului specificat în contractul de servicii (7 august 2021) și până la momentul îndeplinirii obligațiilor contractuale asumate – data la care va fi aprobată documentația Studiu de Fezabilitate. În conformitate cu prevederile contractuale, schimbarea prestatorului poate fi realizată doar în anumite corcumstanțe, în această speță nefiind aplicabile. Ținând cont de prevederile contractuale cu privire la aplicarea penalităților, interesul prestatorului pentru retransmiterea documentației, în cel mai scurt timp posibil, estet unul ridicat”, a precizat vicepremierul Sorin Grindeanu.

Citeste si:  Ziua Porților Deschise la Colegiul Național ”Unirea”

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Ziua Porților Deschise” la Papiu. „Cei de la Papiu stau tot timpul în față!”

„Ziua Porților Deschise” la Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș a îngăduit joi, …