Home / Administratie / Polițist reghinean condamnat pentru luare de mită!

Polițist reghinean condamnat pentru luare de mită!

Distribuie

Curtea de Apel Târgu – Mureș a menținut sentința Tribunalului Mureș și a dispus condamnarea unui inculpat, agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Rutier, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei și cu un termen de supraveghere de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (18 acte materiale) și fals intelectual în formă continuată (12 acte materiale).

”Prin aceeași decizie a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pe o durată de 5 ani. Totodată, inculpatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o durată de 120 de zile, la o instituție publică din municipiul Reghin. Hotărârea instanței este definitivă”, a informat marți, 26 ianuarie, Biroul de informare și relații publice al Serviciului Județean Anticorupție Mureș.

Potrivit sursei citate, în sarcina inculpatului s-a reținut faptul că în perioada 27 noiembrie 2015 – 12 februarie 2016 în calitate de agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu ”a solicitat și primit sume de bani sau alte foloase necuvenite”, pentru a nu constata și sancționa comiterea de către conducătorii auto opriți în trafic a unor fapte de natură contravențională.

”Pe tot parcursul procesului penal, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor și a colaborat cu organele de cercetare penală, iar în cursul judecății a uzat de procedura simplificată a recunoașterii. Cu privire la ceilalți agenți de poliție, din cadrul aceluiași birou, trimiși în judecată, urmează a se pronunța instanța de judecată. Pentru documentarea cauzei penale, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș au fost delegați să desfășoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză”, se menționează în comunicat.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Doi atleți mureșeni premiați la Campionatul Național U20

Distribuie În perioada 9-10 martie s-a desfășurat la București finala Campionatului Național de Atletism U20, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.