Polițist reghinean condamnat pentru luare de mită! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7494 Vizualizări

Polițist reghinean condamnat pentru luare de mită!

Curtea de Apel Târgu – Mureș a menținut sentința Tribunalului Mureș și a dispus condamnarea unui inculpat, agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Rutier, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei și cu un termen de supraveghere de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (18 acte materiale) și fals intelectual în formă continuată (12 acte materiale).

”Prin aceeași decizie a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pe o durată de 5 ani. Totodată, inculpatul este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o durată de 120 de zile, la o instituție publică din municipiul Reghin. Hotărârea instanței este definitivă”, a informat marți, 26 ianuarie, Biroul de informare și relații publice al Serviciului Județean Anticorupție Mureș.

Potrivit sursei citate, în sarcina inculpatului s-a reținut faptul că în perioada 27 noiembrie 2015 – 12 februarie 2016 în calitate de agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu ”a solicitat și primit sume de bani sau alte foloase necuvenite”, pentru a nu constata și sancționa comiterea de către conducătorii auto opriți în trafic a unor fapte de natură contravențională.

”Pe tot parcursul procesului penal, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor și a colaborat cu organele de cercetare penală, iar în cursul judecății a uzat de procedura simplificată a recunoașterii. Cu privire la ceilalți agenți de poliție, din cadrul aceluiași birou, trimiși în judecată, urmează a se pronunța instanța de judecată. Pentru documentarea cauzei penale, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș au fost delegați să desfășoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză”, se menționează în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE