Reabilitarea Castelului Rákóczi-Bornemisza din Gurghiu, în impas Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 430 Vizualizări

Reabilitarea Castelului Rákóczi-Bornemisza din Gurghiu, în impas

Castelul Rákóczi-Bornemisza din localitatea Gurghiu nu beneficiază în prezent de niciun fel de lucrări de reabilitare din cauza lipsei fondurilor, a anunțat, recent, Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

Demnitarul a răspuns astfel unei întrebări adresată de către Dan Tănasă, deputat AUR de Mureș, despre stadiul lucrărilor de reabilitare a Castelului Bornemisza, monument istoric de grupă valorică A, parte a Ansamblului Castelului Bornemisza din Gurghiu din care mai fac parte Capela Rakoczi și turnul, precum și Parcul dendrologic.

”Muzeul Județean Mureș, în calitate de administrator al monumentului istoric Castelul Bornemisza, a întocmit studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de reabilitare a acestui imobil, pentru care a obținut toate avizele. În acest moment, nu se efectuează niciun fel de lucrări la acest monument, nefiind alocate sau identificate fonduri de către Muzeul Județean pentru reabilitarea ansamblului. Se precizează că nu au fost emise niciun fel de autorizații de construire de către autoritățile competente pentru lucrări de construire la acest imobil”, a precizat ministrul Culturii în răspunsul către deputatul Dan Tănasă, documentul fiind făcut public pe pagina web a Camerei Deputaților.

Potrivit aceleiași surse, activitățile curente de întreținere a obiectivului ”sunt asigurate de către un angajat al Muzeului Județean Mureș din localitatea Gurghiu.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE