Clădire nouă pentru Secție de Psihiatrie din Luduș Ludus
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1959 Vizualizări

Clădire nouă pentru Secție de Psihiatrie din Luduș

Având în vedere starea fizică a construcției în care funcționează Secția de Psihiatrie a Spitalului Orășenesc „Dr. Valer Russu”, administrația publică locală a hotărât transferarea acestei activități de sănătate publică într-o altă destinație. Se știe de ceva vreme că, după un secol și jumătate de la zidirea Castelului Banffy din cartierul ludușean Gheja, acesta are nevoie de o reparație capitală, de consolidări de ziduri și reparații extinse la acoperișuri. O primă soluție găsită, clădirea fostei Școli Gimnaziale din Gheja, o soluție de avarie, nu a rezistat unei analize atente și atunci a apărut o altă variantă, imobilul deținut de Szasz Blaj și Szasz Viorica, situat în Luduș strada Fabricii nr. 1.

Prețul de vânzare, negociat

Pentra ca imobilul să intre în patrimoniul orașului a fost necesară constituirea unei comisii de negociere a prețului de vânzare-cumpărare, ceea ce s-a realizat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 174/2021. Consilieri locali au aprobat componența comisiei condusă de viceprimarul Kis Istvan, din care au făcut parte consilierii locali Gelu Virgil Puia, Sorin Olimpiu Hățăgan, Cornel Herepean și Daniel Totu, directorul Direcției APL și ADP din cadrul Primăriei orașului Luduș.

Imobilul pentru care proprietarii au solicitat suma de 490.000 de euro (2.422.511 de lei) constă în: clădire de 369 de metri pătrați cu regim de înălțime P+2, este igienizată recent, fiecare din cele 32 de camere au grup sanitar propriu, sistemul de încălzire și furnizare a apei calde este funcțional, radiatoarele sunt noi, cabină portar de 14 metri pătrați, hidrofor de 40 de metri pătrați, castel de apă de 15 metri pătrați, teren intravilan cu suprafața de 2.215 de metri pătrați, din care 1.065 de metri pătrați curți și 1.150 de metri pătrați de fâneață. Față de prețul de vânzare solicitat de vânzător, comisia de negociere a prețului de vânzare a avut obiecții și în final, prețul de vânzare a fost stabilit la 475.000 de euro, adică 2.350.000 de lei. Procesul verbal întocmit cu această sumă a fost acceptat de cei cinci membri ai comisiei de negociere, precum și de vânzător. S-a convenit ca întreaga sumă să fie achitată din bugetul orașului, după aprobarea bugetului local, cel târziu până la data de 30 aprilie 2022.

Prin acceptarea și semnarea documentului de vânzare – cumpărare începe o nouă viață pentru bătrânul castel, intenția Primăriei orașului Luduș este de a da o nouă strălucire clădirii care a cunoscut de-a lungul timpului și perioade faste. La fel, și locatarii actuali ai castelului vor beneficia, nu peste multă vreme de condiții mult mai bune de viață și de tratament în noul sediu.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE