O sesiune parlamentară sub semnul responsabilităţii Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 185 Vizualizări

O sesiune parlamentară sub semnul responsabilităţii

Ambele Camere ale Parlamentului s-au reunit marți, 1 februarie, în cadrul primei sesiuni parlamentare din acest an, ”care se va derula în circumstanţe deosebite, care îndeamnă, în primul rând, la o responsabilitate sporită”, a anunțat, în aceeași zi, președintele interimar al PSD Mureș, deputatul Dumitrița Gliga.

”Au fost alese conducerile celor două Camere – vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii Birourilor permanente – după care trecem la treabă. De departe, provocarea numărul 1 va fi criza din energie, pentru că măsurile deja luate de Guvern le considerăm insuficiente şi va trebui să lucrăm la legiferarea – includ aici şi legea off-shore, dar şi hidrocentralele – inclusiv hidrocentrala de la Răstolița – care trebuie puse cât mai repede în funcţiune – a noi modalităţi de sprijinire a populaţiei. Am mai scris despre acest subiect şi reiterez că ne dorim o reglementare a pieţei de energie, ca unică soluţie de moment pentru stoparea creşterii galopante a facturilor şi a costului vieţii, în general”, a informat deputatul Dumitrița Gliga.

Totodată, pe agenda parlamentarilor social-democrați se află și alte priorități cum ar fi gestionarea crizei sanitare, dar și situația de securitate a României în contextul tensiunilor de la granița dintre Ucraina și Rusia.

”La fel de importante vor fi şi discuţiile despre noua manieră de gestionare a pandemiei de coronavirus, dar sunt încrezătoare că, împreună cu ministrul Alexandru Rafila şi specialiştii din Ministerul Sănătăţii, vom reuşi să implementăm în continuare soluţiile cele mai bune. De asemenea, situaţia de securitate a ţării, despre care am atras atenţia încă din primăvara lui 2021, figurează printre priorităţile noastre”, a punctat deputatul Dumitrița Gliga.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE