Situația epidemiologică din școli Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 242 Vizualizări

Situația epidemiologică din școli

În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul școlar și, implicit, a numărului de clase și unități cu activitate organizată în sistem online, confirmându-se trendul descendent.

Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii trecute 54 de unități de învățământ, cu personalitate juridică sau structuri, și 2.025 de clase/grupe funcționau în sistem online.

La momentul raportării, situația epidemiologică se prezenta astfel:

19.064 de elevi/preșcolari – pozitivi Covid-19 și  4.703 persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar – pozitive Covid-19.

În județul Mureș, 375 de elevi/preșcolari infectați Covid-19, 184 din personal infectat Covid19,  32 de clase cu activitate suspendată la momentul raportării și nici o unitate nu și-a desfășurat activitatea on-line.

La nivel național, în urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unitățile de învățământ, în săptămâna 7-11 februarie 2022 au fost raportate 4.167 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 2.555 (61,31%) au fost confirmate RT-PCR, 971 (23,3%) au fost infirmate RT-PCR, iar pentru 641 (15,38%) de teste nu exista răspuns la data raportării, potrivit informațiilor furnizate de site-ul Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE