Investiție-surpriză de un milion de euro în Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7813 Vizualizări

Investiție-surpriză de un milion de euro în Luduș

Conducerea Primăriei orașului Luduș a atribuit, în data de 9 februarie 2022, societății Rout Stone SRL Cluj Napoca, un contract în valoare de 4.956.342 de lei (aproximativ un milion de euro), fără TVA, pentru proiectarea și execuția lucrărilor cu tema ”Reabilitare, modernizare și extindere și dotare Casă de Cultură din orașul Luduș, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Bibliotecă nouă, plus loc de joacă în zona centrală

Potrivit caietului de sarcini al licitației, document aprobat de Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș, terenul pe care este amplasată Casa de Cultură ”Pompeiu Hărășteanu” are suprafața de 2.000 de metri pătrați și este ocupat pe o suprafață de 1.188 de metri pătrați, iar terenul pe care se propune amplasarea unui loc de joacă are o suprafață de 5.685 de metri pătrați fiind ocupat pe o suprafață de 852 de metri pătrați.

”Proiectul propune extinderea clădirii Casei de Cultură cu o structură de rezistență nouă, legată de clădirea existentă. Extinderea proiectată are următoarele elemente structurale: fundații izolate sub stâlpi, legate de fundațiile existente cu grinzi de fundare din beton armat, cadre din beton armat cu stâlpi și grinzi din beton armat, planșeu din beton armat peste parter și etaj, acoperiș tip terasă necirculabilă”, se menționează în document.

În ceea ce privește Studiul de Fezabilitate al proiectului, acesta a fost întocmit de către o echipă de proiectanți și ingineri din cadrul societății Axa Cadproject SRL Târgu Mureș și prevede că imobilul prevăzut a fi extins, reabilitat și modernizat găzduiește ”schimburi culturale, științifice, artistice interne și externe, festivaluri interjudețene, naționale și internaționale, manifestări organizate în cooperare, vizite și schimburi de delegații, stagii de specializare.”

”Datorită poziționării centrale în localitate, precum și a terenului disponibil există o dorință a beneficiarului de a spori accesul cetățenilor la volumele existente și oferirea unui spațiu adecvat pentru crearea și funcționarea unei biblioteci. Realizarea investiției se justifică prin însuși rolul Casei de Cultură și a bibliotecii în dezvoltarea culturală a orașului și anume acela de oferire a unui spațiu adecvat pentru transmiterea unor cunoștințe teoretice tuturor cetățenilor. Conform planului de investiții pe termen lung al orașului, un obiectiv principal este asigurarea unui cadru potrivit pentru joacă a copiilor din localitate. La momentul actual, în localitatea nu există un loc de joacă în zona centrală, care este în apropierea școlilor și grădinițelor. Pron amenajarea locului de joacă se propune creșterea calității vieții locuitorilor și a copiilor prin asigurarea unui spațiu de joacă nou, având dotări moderne cu materiale speciale și care vor asigura o protecție sporită copiilor”, se precizează în Studiul de Fezabilitate al proiectului.

Investiția este finanțată prin intermediul Programului Operațional Regional, iar termenul de execuție al contractului este de 16 luni, din care 4 luni reprezintă componenta de proiectare și 12 luni componenta de execuție a lucrărilor.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE