Mureș: Hoți de lemne surprinși de jandarmi Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4199 Vizualizări

Mureș: Hoți de lemne surprinși de jandarmi

În acest sfârșit de săptămână, în zilele de 12 și 13 februarie, echipaje din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, în colaborare cu reprezentanții Ocoalelor Silvice Reghin, Sighișoara și Gurghiu, au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic.

 ”În cadrul acestor acțiuni au fost surprinși șase cetățeni ce transportau lemne fără documente legale, pe raza comunei Petelea din județul Mureș. Prin urmare au fost sancționați contravențional, potrivit legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei, iar cantitatea de lemn, de aproximativ 2 metri cubi, a fost predată lucrătorilor silvici”, a informat Roxana Pașca, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

În același timp, patru persoane în timp ce tăiau arbori fără drept au fost depistate, în flagrant, pe raza comunei Vânători.

”Jandarmii au procedat la oprirea și legitimarea cetățenilor, iar în urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că aceștia au reușit să taie doi arbori cu diametrul de aproximativ 60 de centimetri, fiecare, reprezentând 6 metri cubi material lemnos, în valoare de 4.500 de lei, de esență carpen. Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier și au fost înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor, iar materialul lemnos a fost predat, pe bază de proces verbal, reprezentanților Ocolului Silvic Sighișoara”, se mai menționează în informare.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE