România are un set nou de indicatori de dezvoltare durabilă Stiri
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 205 Vizualizări

România are un set nou de indicatori de dezvoltare durabilă

Un set nou de indicatori naționali de dezvoltare durabilă a fost validat luni, 14 februarie, de către Consiliul Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă, în cadrul unui workshop tehnic organizat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Institutul Național de Statistică.

„Continuăm să livrăm rezultate concrete pentru implementarea Strategiei naționale de dezvoltare durabilă. Setul de indicatori aprobat astăzi este important și prin prisma procesului de colectare al indicatorilor unde este esențială colaborarea între instituții. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a demonstrat din nou că poate funcționa ca un catalizator. Avem o rețea puternică de oameni implicați cu care putem mișca lucrurile din loc acolo unde apar blocaje. Nu doar că am lansat un set de indicatori, ci un site agregator care cred că  este unic la nivelul UE. Site-ul este deschis publicului așa că pe lângă specialiștii din administrația publică, datele pot fi valorificate și de alte entități: ONG-uri, cercetători, studenți și jurnaliști”, a precizat László Borbély, consilierul de stat și coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Conferința tehnică s-a concentrat pe prezentarea generală a setului de indicatori naționali de dezvoltare durabilă și a vizat de asemenea analiza decalajelor de dezvoltare România vs. restul Europei.

Conform informațiilor furnizate de către reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, ,,setul cuprinde 243 de indicatori unici, dintre care 99 principali și 192 adiționali. Aceștia vor fi încărcați treptat pe site-ul agregator.romania-durabila.gov.ro, unde în momentul de față se găsesc indicatorii europeni de dezvoltare durabilă, actualizați automat din sursele Eurostat, indicatorii INS pentru 2020, cât și indicatori de percepție publică rezultați în urma barometrelor”.

,,Peste 100 de persoane au participat astăzi online și fizic la workshop. Printre cei care au luat cuvântul se numără: consilierul de stat László Borbély; Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică; Adrian Curaj, președintele Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă; Gabriela Drăgan, vicepreședintele Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă; experți din instituții publice implicate.

Pentru raportarea și monitorizarea indicatorilor se află în lucru un document formal de colaborarea DDD – INS – ministere (prin nucleele pentru Dezvoltare durabil), respectiv o convenție de colaborare interinstituțională pentru asigurarea cadrului adecvat de monitorizare a progresului în atingerea țintelor 2030 ale Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030”, au precizat reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Alexandra HAJA

Foto: www.ceccarbusinessmagazine.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE