Victorie în „sferturi” pentru popicarele mureșene Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 500 Vizualizări

Victorie în „sferturi” pentru popicarele mureșene

Campioana României la popice feminin Electromureș Romgaz Târgu Mureș s-a calificat în Final Four-ul Ligii Campionilor, care va avea loc în oraşul maghiar Györ, în perioada 2-3 aprilie. După ce au încheiat la egalitate partida tur cu campioana Cehiei KK Slovan Rosice, scor 4-4, mureșencele aveau nevoie de o victorie la limită pe arena proprie. Adversarele obținuseră în tur cele 2 puncte suplimentare pentru totalul popicelor doborâte, cu o diferență de 36, cu 13-11 la manșe. Revanșa se anunța totuși una dificilă, dar posibilă.

În jocul retur formația mureșeană a aliniat același sextet ca în jocul din Cehia, iar la oaspete s-a efectuat o singură modificare. Calificarea a fost obținută, dar nu fără emoții. Rezultatul final a fost 6-2, cu 4-2 la punctele de echipă, cu o diferență de doar 6 popici (3351-3346) la totalul popicelor doborâte și 14-10 la numărul manșelor câștigate.

Jocul a început bine pentru gazde, cu primele două puncte câștigate și 5-3 la manșe. Szabo Jula Emese a obținut trei din patru manșe cu Lucie Vaverkova și avantaj de 10 popici (557-547), iar Seres Bernadett a obținut punctul în ultima manșă cu Anna Straufova 571-566. A fost 2-2 la manșe, dar Berni avea 5 „bețe” de recuperat la ultima. Avea să câștige manșa cu 10 și astfel punctul pentru echipă.

Joc relansat, final reușit

După al doilea schimb orice era posibil. Fekete Réka a asigurat punctul după primele trei manșe cu Andrea Axmanova, a cedat ultima manșă și s-a impus cu 538-515, în timp ce mezina Roxana Bordianu a cedat punctul cu Natalie Topicova la 34 popici (532-566), dar a obținut două manșe importante.

Cu 3-1 la puncte de echipă, doar 4 „bețe” avantaj la total (2198-2194) și 10-6 la manșe, mureșencele aveau nevoie de încă un punct de echipă și menținerea în avantaj la următoarele criterii. Cu doar trei manșe câștigate și total inferior calificarea se putea rata. Confruntarea dintre Budoi Noemi și Alena Kantnerova s-a încheiat cu victoria cehoaicei la 6 popici (555-561), dar 2-2 la manșe.

Duelul Maria Ciobanu – Nadezda Dobesova a înregistrat și cele mai valoroase rezultate ale partidei. Cu un alt 2-2 la manșe, Maria a învins cu 598-590 și a obținut punctul necesar. De menționat, în ultimul schimb în fiecare manșă cele două echipe aveau câte una câștigată. Mureșencele vor lupta așadar din nou pentru podiumul Ligii Campionilor alături de echipa germană SKC Victoria Bamberg, croatele de la KK Mlaka Rijeka și austriecele de la SK FWT Composites NK.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE