Casa de Cultură a Studenților înființează trupă de teatru Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 482 Vizualizări

Casa de Cultură a Studenților înființează trupă de teatru

Casa de Cultură a Studenților în parteneriat cu Liga studenților din Târgu Mureș anunță înființarea trupei de teatru studențesc „Bucuria“ sub îndrumarea actriței și asist. univ. drd. Cătălina Mihăilă la Universitatea de Arte din Târgu Mureș. 

Dincolo de spectacolele care se vor pune în scenă și vor ajunge în fața publicului târgumureșean, teatrul are un rol educativ și terapeutic. Astfel, prin exercițiile și antrenamentele propuse specifice pregătirii actorului profesionist, cât și prin construirea spectacolelor se urmăresc următoarele obiective: autocunoaștere și dezvoltare personală, autoreglarea emoțiilor și depășirea tracului, lucru în echipă, îmbunătățirea memoriei și atenției, dezvoltarea abilităților de comunicare, perfecționarea dicției și îmbunătățirea calităților vocale, participări la festivaluri naționale și internaționale de teatru studențesc.

Cătălina Mihăilă a explicat pentru cotidianul Zi de Zi că intenția principală cu care a pornit în gândirea și dezvoltarea acestui proiect este aceea de a investi în tineri, mai exact, în studenți care studiază domenii distincte de cele artistice. 

„Mai mult decât atât, discutăm despre o investiție în aptitudinile sociale, de relaționare și în primul rând, de comunicare. Astfel, folosim teatrul ca un instrument de educare și de dezvoltare personală. Altfel spus, ne propunem să oferim tinerilor studenți o provocare, o preocupare și o oportunitate de a-și petrece timpul liber”, a precizat tânăra actriță.

l

„Uneori e mai important drumul decât destinația”

Cătălina Mihăilă povestește că de cele mai multe ori drumul este mai important și mai ofertant decât destinația. Așadar, după cum ne-a explicat, se va porni de la jocuri de cunoaștere, de atenție, de memorie, exerciții de improvizație, antrenamente ce țin de descoperirea și perfecționarea elementelor de expresie. 

„Ne dorim să ieșim în fața și atenția publicului din Târgu Mureș cu diferite spectacole pe care dorim să le înscriem în festivaluri naționale și internaționale destinate teatrului studențesc și, desigur, să îl prezentăm și în Festivalul Internațional de Satiră și Umor organizat de Liga studenților. Astfel, atât în cadrul laboratorului, cât și prin prezentarea spectacolelor de ne dorim ca studenții să-și depășească propriile limite și tracul, desigur, și să iasă din zona lor de confort. Influența practicării teatrului în viața individului poate aduce beneficii uriașe precum dezvoltarea încrederii de sine, deficitară atât în rândul tinerilor, cât și a adulților și dobândirea unor aptitudini statornice în interacțiunea umană și vorbitul în public”, a adăugat coordonatoarea.

Numele ales pentru trupă nu este întâmplător. Echipa organizatoare își dorește ca fiecare întâlnire să fie despre bucurie: despre bucuria de a fi, de a fi împreună și a ne descoperi prin intermediul teatrului și a secretelor sale. Ce aptitudini ar trebui sa aiba doritorii? Dorință de joc și joacă, cunoaștere, autodezvoltare, curiozitate, implicare, căutare, bucurie.

Detalii despre înscriere

Prima întâlnire va avea loc pe 12 martie 2022, la ora 12.00. Participarea presupune o taxă de participare de 120 de lei pe lună. Întâlnirile și repetițiile vor fi o dată la două săptămâni, iar fiecare va dura 2 ore și se vor desfășura în sediul Casei de Cultură a Studenților. Înscrierea se poate realiza printr-un formular de înscriere până la data de 10 martie, iar informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0741-076.720.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE