Concurs internațional de vinuri într-o comună mureșeană Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 504 Vizualizări

Concurs internațional de vinuri într-o comună mureșeană

Consilierii județeni au aprobat luni, 28 februarie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru, participarea Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea activităţilor culturale şi sociale de interes public judeţean pe parcursul anului 2022, iar în acest sens a fost aprobat un buget general de 4 milioane de lei.

Pe lista evenimentelor finanțate de către Consiliul Județean Mureș se află și Concursul Internațional de Vinuri – Bălăușeri XXVI, eveniment care va beneficia de un sprijin financiar în valoare de 20.000 de lei.

Participanți din Ungaria, Slovacia și Croația

Concursul va fi organizat de Asociația Viticultorilor de pe Valea Târnavei Mici și se va desfășura în perioada 8-12 martie, în localitatea Bălăușeri.

”Evenimentul propus este adresat tuturor viticultorilor mici și mijlocii, cu suprafețe de viță de vie mai mici de 100 de hectare. Acținea a devenit o tradiție iar cei care participă vin și din alte țări – anul acesta organizatorii vor avea participanți cel puțin din Ungaria, Slovacia, Croația. Calitatea vinurilor prezentate este jurizată de somelieri și persoane care apreciază vinurile de calitate, toți constituiți în trei comisii, care la final vor acorda medalii de aur, argint și bronz. Perioada desfășurării concursului presupune, colectarea vinurilor, mostrarea acestora, activități administrative și premierea vinurilor – sâmbătă”, se menționează în descrierea evenimentului.

Totodată, organizatorii festivalului au mai precizat că printre zonele cu potențial viticol din județ ”se numără și cea a cursului de mijloc a râului Târnava Mică”, iar micii cultivatori ”încearcă să redobândească faima de odinioară a vinului produs în aceste locuri, ocupație preponderentă în secolele trecute.”

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE