UE se poate aștepta la 5 milioane de refugiați din Ucraina Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 139 Vizualizări

UE se poate aștepta la 5 milioane de refugiați din Ucraina

Europa se poate aştepta să primească cinci milioane de refugiaţi dacă invazia Ucrainei de către Rusia şi bombardamentele asupra oraşelor ucrainene vor continua, a estimat luni, la Montpellier, în sudul Franţei, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.

„Dacă bombardamentele continuă, dacă se va continua bombardarea oraşelor, de o manieră fără discernământ, ne putem aştepta la cinci milioane de refugiaţi”, a precizat Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, în timpul unei reuniuni a miniştrilor europeni ai afacerilor externe şi dezvoltării.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a anunţat deja zilele acestea că patru milioane de persoane ar putea dori să părăsească Ucraina dacă războiul va continua. Mai mult de 1,7 milioane de persoane au fugit deja din Ucraina după lansarea invaziei ruse, pe 24 februarie, potrivit celui mai recent raport al ONU, de luni.

„În acest caz, trebuie să ne pregătim să primim cinci milioane de persoane”, a insistat Borrell, estimând că este nevoie de un efort financiar important pentru a face faţă acestei situaţii. La 1 martie, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis că va angaja cel puţin 500 milioane de euro din bugetul european pentru asistenţă umanitară, după invazia rusă în Ucraina.

O primă tranşă de 100 de milioane de euro a fost deblocată pentru Ucraina şi Republica Moldova, a precizat Borrell.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE