Rata șomajului în creștere Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

Rata șomajului în creștere

2,27 % este rata şomajului înregistrat în evidenţele le Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș în luna februarie.

La sfârșitul lunii februarie, în evidențele AJOFM Mureș erau înregistrați 5350 șomeri, din care 2434 femei. Rata șomajului a fost de 2,27 %.

Luna precedentă, rata șomajului a fost de 2,23%, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere/creștere cu 0,04 pp.

Citește și https://www.zi-de-zi.ro/2022/03/23/actiune-de-plantare-puieti-de-stejar/

Din totalul de 5350 persoane, 1119 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj. Alți 4231 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 3983 șomeri provin din mediul rural și 1367 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Mureș (52,07%). Apoi sunt cei cu studii gimnaziale (23,81%). Urmează cei cu studii liceale 9,81% și studii profesionale 10,46%. Cei cu studii superioare 2,73% din totalul șomerilor înregistrați, iar cu școli postliceale sunt 1,12 %.

Rata șomajului, structurată pe nivel de ocupabilitate, se prezintă astfel: 2522  persoane foarte greu ocupabile, 1350 greu ocupabile, 1108 mediu ocupabile, iar 370 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Mureș sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM  Mureș la adresa www.anofm.ro.

Formare, pentru reducerea șomajului

Cetățenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul țării noastre nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic. Mai mult, ei beneficiază de toate serviciile oferite gratuit de statul român pentru consiliere și formare profesională. AJOFM Mureş intenţionează să organizeze până la 30 aprilie 2022, 4 programe de formare profesională în următoarele meserii, Inspector resurse umane – curs de specializare; Sudor – curs de calificare; Operator introducere, validare, prelucrare date – curs de inițiere; Frizer – curs de calificare. Serviciile de formare profesională asigură creşterea şi diversificarea competențelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE