Ucraina ar putea relua exporturile de grâu Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 185 Vizualizări

Ucraina ar putea relua exporturile de grâu

Ucraina ar putea relaxa luna viitoare restricţiile cu privire la exporturile de grâu, după ce se va confirma că însămânţările de primăvară au făcut progrese suficiente în pofida invaziei ruseşti, deşi capacităţile de export rămân limitate în condiţiile în care unele porturi maritime sunt închise din cauza războiului, a declarat adjunctul ministrului ucrainean al Economiei, Taras Kachka.

La începutul acestei luni, Guvernul de la Kiev a introdus licenţe la export în ideea de a limita exporturile de produse agricole precum grâu, porumb, ulei de floarea soarelui, carne de pasăre şi ouă, în contextul invaziei ruseşti. Cu toate acestea, restricţiile la porumb şi ulei de floarea soarelui au fost ridicate săptămâna trecută, deoarece Ucraina are stocuri suficiente iar fermierii ucraineni au nevoie de valută pentru a putea continua activitatea.

Potrivit lui Taras Kachka, Cabinetul de la Kiev ar putea discuta în aprilie o eventuală eliminare a licenţelor la export, după ce va primi estimările cu privire la potenţialele randamente după campania de însămânţare şi se va asigura că recolta din acest an va fi suficientă pentru a asigura securitatea alimentară.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE