Parcările cu plată din Târgu Mureș, ”pasate” de la Primărie către o firmă Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 10385 Vizualizări

Parcările cu plată din Târgu Mureș, ”pasate” de la Primărie către o firmă

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat joi, 31 martie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, delegarea gestiunii prin concesiune a parcărilor cu plată din municipiul Târgu Mureș către SC Administrator Imobile și Piețe SRL, precum și Caietul de sarcini privind delegarea gestiunii prin concesiune a Serviciului Public de Exploatare și întreținere a Parcărilor cu Plată din municipiul Târgu Mureș.

Totodată, consilierii locali din ”Orașul Trandafirilor” au aprobat o redevență în cuantum de 2 milioane de lei/an, la care se adaugă 20% din cifra de afaceri a Serviciului parcări, precum și încheierea unui contract de concesiune al Serviciului parcări cu plată, începând cu data de 1 aprilie 2022 până la data de 1 aprilie 2023, încheiat între Municipiul Târgu Mureș și SC Administrator Imobile și Piețe SRL.

”Rocadă” cu Administrația Domeniului Public

Gestionarea directă a parcărilor publice cu plată din municipiul Târgu Mureș de către SC Administrator Imobile și Piețe SRL a fost aprobată prin HCL Târgu Mureș nr. 93/28 martie 2019, iar activitatea se desfășoară în conformitate cu Regulamentul de Organizare și Funcționare a Serviciului Public de Exploatare și Întreținere a Parcărilor cu Plată, aprobat prin HCL nr. 231/2017 modificat prin HCL nr. 243/2018 și prin HCL nr. 145/2020.

”În conformitate cu procesul verbal de predare – primire nr. 2332 din 12 august 2019, societatea noastră a preluat un număr de 4.448 locuri de parcare cu plată. Prin HCL nr. 405 din 21 decembrie 2021, articolul 1, se aprobă atribuirea prin gestiune directă a parcărilor publice cu plată din municipiul Târgu Mureș către Serviciul Public Administrația Domeniului Public, Biroul Parcări, Garaje și Ridicări Mașini începând cu data de 1 ianuarie 2022. În baza articolului 2 se aprobă termenul de mobilizare de 90 zile, începând cu 1 ianuarie 2022 până la 31 martie 2022 pentru efectuarea demersurilor necesare preluării activității, perioadă în care activitatea de parcare cu plată va fi gestionată de SC Administrator Imobile și Piețe SRL. La articolul 3 al HCL nr. 405/2021 se stipulează că odată cu intrarea în vigoare a prezentei hotărâri își încetează aplicabilitatea HCL nr. 93/28 martie 2019 privind gestionarea directă a parcărilor cu plată din municipiul Târgu Mureș, către SC Administrator Imobile și Piețe SRL, HCL nr. 231/2017 privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Parcărilor cu Plată, HCL nr. 243/2018 de modificare a Regulamentului și HCL nr. 145/2020 de modificare și completare a regulamentului”, a precizat Valer Ujică, administratorul SC Administrator Imobile și Piețe SRL.

Modalități de plată

Potrivit Caietului de sarcini aprobat în plenul Consiliului Local Târgu Mureș, în total SC Administrator Imobile și Piețe SRL va administra și exploata în Târgu Mureș 4.943 de locuri de parcare cu plată, distribuite în trei zone, după cum urmează: Zona 0 – 536 de locuri, Zona 1 – 2676 de locuri și Zona 2 – 1.640 de locuri.

”În funcție de propunerea operatorului, vor putea exista următoarele forme de încasare a taxei de parcare: prin intermediul aplicației mobile TPARK pentru sisteme de operare Android, iOS, Windows Mobile și BlackBerry, cu plată securizată, prin intermediul site-ului web www.tirgumures.ro, cu link către site-ul www.piete-tgmures.ro, cu plată securizată, prin intermediul telefonului mobil prin serviciul SMS, prin intermediul aparaturii electronice – automate care pot încasa contravaloarea utilizării parcării prin plata normală sau contactless cu cardul, folosirea bancnotelor sau a monedelor sau alte modalități noi de încasare, cu tichete de parcare, prin intermediul abonamentelor emise în condițiile regulamentului aprobat, alte sisteme electronice de plată”, se menționează în același document.

Regulament pentru utilizarea parcărilor cu plată din Târgu Mureș:

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE