„Clasa noastră” în premieră la Teatrul Național Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 250 Vizualizări

„Clasa noastră” în premieră la Teatrul Național

Teatrul Național Târgu Mureș își așteaptă spectatorii la următoarea premieră din 14 aprilie de la ora 19:00, la Sala Mare, în regim studio.. „Clasa noastră”, în regia lui Ștefan Roman, este un spectacol în care vor performa studenții clasei de masterat anul I, specializarea actorie. Spectacolul este prezentat de Asociaţia pentru Teatru Liviu Rebreanu în parteneriat cu Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania „Liviu Rebreanu“ şi Universitatea de Arte din Târgu-Mureş. Are o durată de 3 ore (fără pauză) şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Spectacolul propune o radiografie asupra violenței, trădării, credinței, (ne)iertării. În același timp, este și o întâlnire cu propria conștiință. În acest context, se pune întrebarea: putem ierta ce ne-au făcut alții? Și încă: ne putem ierta pe noi înșine?

Sinopsis:

„Într-o lume divizată (de diverse ideologii, dar lista lucrurilor care ne divizează ar fi prea lungă pentru a putea fi enumerate aici) noi înșine nu putem rămâne întregi în raport cu noi înșine. Această stare ajunge să îl afecteze necondiționat și pe cel de lângă noi, aproapele. Periodic, ne confruntăm cu o istorie care scormonește în trecutul recent sau mai îndepărtat al unei comunități, popor. Și atunci spiritele se pot inflama. Așa apar pretențiile teritoriale, epurările etnice etc. Istoria scormonește în viața comunității ca băiatul cu bățul în măruntaiele unei broaște râioase. Când Răul își revarsă duhoarea leviatanului pe comunități, sau entități statale, fața persoanei își pierde lumina și strălucirea primite de la Dumnezeu. Omul poate atunci comite nedreptăți, violențe, crime… tocmai în numele adevărului pe care pretinde că-l slujește. Uneori, chiar religia e ambalată pentru justificarea acestor acțiuni”, se menționează în descrierea spectacolului.

Słobodzianek invită la o reevaluare a propriilor noastre fantoșe ale trecutului care -iată, cum vedem zilele acestea în conflictul actual ruso-ucrainean (dar nu numai) – pot izbucni necontrolat. Pe nepusă masă, ne putem trezi în mijlocul unui conflict sângeros, fie el pogrom sau război propriu-zis, situații de-o parte sau de cealaltă a baricadei.

Din distribuție fac parte actorii:  Claudiu Panaitescu – Jakub Kac, Theodor Radu – Rysiek, Narcis Blideran – Zygmunt, George Hădărig – Heniek, Ciprian Mihăilă-Leotescu – Wladek Mălina Bobeș – Abram, Raluca Sarca – Dora

Ilinca Meșter – Zocha, Larisa Dobrin– Rachelka / Marianna.

Regia artistică e semnată de Ştefan Roman, scenografia a fost realizată de Ciprian Leotescu, iar regia tehnică e asigurată de Teodora Crăciun.

Piesa a fost tradusă din polonă de Cristina Godun, iar traducerea în maghiară, pentru supratitrare, a fost realizată de Patrícia Paszt.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe https://lr.biletmaster.ro/ron/Event/44003594/Clasa-noastra

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE