Proiecte importante în Stânceni Interviu
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 254 Vizualizări

Proiecte importante în Stânceni

Primarul comunei Stânceni, Dinu Ciobotă, a oferit un interviu cotidianului Zi de Zi în care a prezentat detalii despre bugetul unității administrativ-teritoriale pentru anul 2022, principalele investiții preconizate în anul 2022, dar și noile proiecte în curs de demarare. Totodată, Dinu Ciobotă a informat care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021.

Reporter: Vă rog să prezentați principalele coordonate ale bugetului unității administrativ-teritoriale pe anul 2022: venituri și cheltuieli, sectiunea de dezvoltare și sectiunea de funcționare.

Dinu Ciobotă: Principalele coordonate ale bugetului local al comunei Stânceni pe anul 2022 sunt: venituri: 6.648 mii de lei, iar cheltuieli 7.098 mii de lei, se finanțează din execedentul anilor precedenți secțiunea de dezvoltare cu suma de 450 mii de lei, din care cheltuieli de personal 1.656 mii de lei, bunuri și servicii 2.123 mii de lei, asistență socială 188 mii de lei, alte cheltuieli 154 mii de lei, investiții 2.977 mii de lei, din care secțiunea de funcționare: venituri 4.121 mii de lei și cheltuieli 4.121 mii de lei, secțiunea de dezvoltare: venituri 2.527 mii de lei și cheltuieli 2.977 mii de lei.

Rep.: Ce sumă ați alocat pentru investiții în anul 2022 și care sunt principalele investiții preconizate a se desfășura în acest an?

D.C.: Suma alocată pentru investiții în anul 2022 este de 2.977 mii de lei din care: Amenajări exterioare curtea primăriei 80 mii de lei; Amenajament silvic pădure 70 mii de lei; Construire spatiu arhivă 10 mii de lei; Achiziționare refugiu călători 8 mii de lei; Reabilitare clădire Scoală Gimnazială Stânceni 54 mii de lei; Amenajare centru socio-medical (dispensar medical) 368 mii de lei (AFIR); Achiziționare ansamblu joacă copii 42 mii de lei; Aducțiune gaz în comuna Stânceni 100 mii de lei; Implementare SDL Stânceni (POCU) 550 mii de lei; Captare sursă suplimentară de apă în localitatea Stânceni 400 mii de lei; Reductoare de presiune și montare contoare înregistrare consum apă pe rețeaua principală de apă potabilă în localitatea Stânceni 100 mii de lei; Construire trotuare în comuna Stânceni 120 mii de lei; Ziduri de sprijin la drumurile comunale 25 mii de lei și lucrări de asfaltări în comuna Stânceni 400 mii de lei.

Rep.: Care este din punctul dumneavoastră de vedere despre principala provocare administrativă a acestui an?

D.C.: Principalele provocări administrative ale acestui an ar fi finalizarea Planului urbanistic al Comunei Stânceni; Executarea lucrărilor la obiectivul de investiții “Captare sursă suplimentară de apă în localitatea Stânceni”; Înregistrearea sistematică cadastrală a comunei.

Rep.: Ce prevede bugetul pe anul 2022 vis a vis de școli și educație?

D.C.: Reabilitare scoală Stânceni 54 mii de lei, respectiv reparații curente școli (Igenizare) 70 mii de lei.

Rep.: Există vreun excedent bugetar din anii anteriori? În caz afirmativ, vă rog să precizați destinația acestuia.

D.C.: Excedentul bugetului local din anii anteriori este de 635.913 de lei din care la secțiunea de funcționare suma de 185.913 de lei pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele dintre veniturile și cheltuielile secțiunii de funcționare iar la secțiunea de dezvoltare suma de 450.000 de lei pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare (investiții).

Rep.: Ce proiecte noi intenționați să demarați în acest an la nivelul unității administrativ-teritoriale?

D.C.: Întocmirea studiului de fezabilitate pentru introducere gaz în Comuna Stânceni; Pregătirea studiilor de fezabiltate pentru proiectele depuse prin Anghel Saligny (extindere rețea de apă în localitatea Meștera și Ciobotani, extindere rețea de canalizare în localitatea Meștera și Ciobotani, modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Stânceni).

Rep.: Care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021 și care este obiectivul stabilit pentru acest an? Cum stimulați agenții economici și cetățenii să își achite obligațiile fiscale?

D.C.: Gradul de colectare a veniturilor în anul 2021 a fost de 83,42%.

A consemnat Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE