Cu cât cumpărăm kilogramul de miel Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 2921 Vizualizări

Cu cât cumpărăm kilogramul de miel

Ce bunătățuri (mai) punem pe masa de Paşte? Anul acesta Paștele se sărbătorește pe 24 aprilie 2022. Paștele catolic se sărbătorește cu o săptămână înainte, pe data de 17 aprilie 2022

Mureșenii se gândesc deja ce vor pune pe masa de Paște, dar scumpirea prețului la motorină, ceea ce a dus la scumpirea tutoror produselor alimentare, probabil va face ca listele de cumpărături să fie tot mai scurte. Cei care vor să respecte tradiţia sărbătorilor de Paşti vor fi nevoiţi să scoată din buzunar sume mult mai mari decât anul trecut pentru a avea miel pe masă.

Un simplu calcul matematic ne demonstrează că un kilogram de carne de miel va fi cu 30% mai mare, față de 2021. Potrivit informațiilor furnizate de Valer Ujică, administrator al SC Administrator Imobile şi Pieţe SRL Târgu-Mureş, prețul la kilogramul de miel variază între 45-50 de lei. În magazinele Petry prețul la kilogram este de 50 de lei. Din magazinele Darina cumpărăm cu 1 leu mai ieftin, respectiv 49 de lei.

Un lucru îmbucurător, anul acesta. În piața Cuza Vodă, în locul în care, cândva, mieii zăceau pe jos legați fedeleș sau erau aruncați pe cântar ca niște saci, acum se vând flori.  În perioada Sărbătorilor Pascale miniabatorul de sacrificat miei din Piața Cuza Vodă din Târgu Mureș este închis. Carnea de miel se va comercializa doar în magazinele alimentare de specialitate.

Dat fiind prețul la kilogram, potenţialii cumpărători spun că vor lua o cantitate mai mică, doar așa, de gust, o jumătate sau doar un sfert de miel, fie vor trece pe carnea de porc sau pasăre, renunţând la tradiţie.

Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE