„Poezia, comoară din sufletul meu”, la Liceul Tehnologic ”Vasile Netea” Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 405 Vizualizări

„Poezia, comoară din sufletul meu”, la Liceul Tehnologic ”Vasile Netea”

Liceul Tehnologic ”Vasile Netea” Deda, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Mureș și Primăria Comunei Deda, a organizat ediția a V-a a Concursului  județeam de recitare „Poezia, comoară din sufletul meu”. Concursul  s-a adresat elevilor din clasele pregătitoare şi I-IV la care s-au inscris 115 elevi din ciclul primar,  27 elevi la clasa pregatitoare, 20 elevi la clasa I, 25 elevi la clasa a II-a, 23 elevi la clasa a III-a si 20 elevi la clasa a IV-a, proveniți de la  40 de scoli din județ.

Concursul a conținut două secțiuni: Secțiunea de recitare și Sectiunea de creații artistico-plastice ce reprezintă poezia recitată. Secțiunea 1  a constat într-un  concursul de recitare în limba română cu participare online, unde elevii au trimis filmarea recitarii organizatorilor, iar Sectiunea 2 a constat în  participarea indirectă. Potrivit organizatorilor, creațiile artistico-plastice au trebuit să  ilustreze  un personaj, o strofă sau poezia recitată. Lucrarea a putut fi realizată de elevul care recită, sau de alt elev din clasă. Obligatoriu a fost ca lucrarea trimisă să reprezinte poezia recitată.

Jurizarea a fost facută de către profesorii de limba română de la Liceul Tehnologic ”Vasile Netea” Deda, iar anuntarea premiilor s-a realizat online, pe platforma educaționala ZOOM, în cursul zilei de marti, 12 aprilie. La final, elevii au fost răsplătiți cu Premiile I, II, III și Mențiuni, precum si Diplome de participare.

„Una dintre cele mai usoare si placute metode de a te simti bine si de a te mentine in forma este arta. Arta de a crea și a recita poezii produc copiilor bucurie, plăcere, deschidere și confort. Arta facută cu pasiune poate fi considerată o metoda terapeutica, ce te fereste de stări anxioase. Prin intermediul artelor frumoase se exprima bucuria, speranţa,  toata gama emoţiilor pe care le putem trăi intr-un anumit moment al vietii. Putem privi poezia ca pe o forma de eliberare spirituală, o modalitate de a transmite sentimente, emoţii, zâmbete şi stări de bine. Concursul a oferit  participanţillor posibilitatea unui schimb de experienţă deosebit, privitor la contextul poeziilor scrise, modului de recitare,  la socializarea între membrii diferitelor colective şcolare. Nutrim speranța că organizarea si desfăşurarea acestui concurs, va contribui la ridicarea calităţii actului interpretativ şi a originalităţii exprimării prin artă”, au precizat organizatorii concursului.

Printre cei implicați în organizare se numără prof. Camelia Mateș Inspector de specialitate, coordonator al proiectului, prof. Maria Ștețco, director Liceul Tehnologic ”Vasile Netea”, prof. Liliana Bănulici Covrig, director adjunct, și prof. înv. primar Maria Lircă, Valerica Purcea, Alina Cazan, Maria Enache, Monica Precup, Adriana Tamba, Mirela Piti și Laura Simona Istvan.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE