Săptămâna absolvenților la Universitatea de Arte din Târgu Mureș Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 241 Vizualizări

Săptămâna absolvenților la Universitatea de Arte din Târgu Mureș

„Săptămâna absolvenților” se desfășoară la Teatrul Studio între 25 și 28 mai, timp în care studenții programului de Masterat-Arta Actorului anul II, își așteaptă spectatori pentru ultimele reprezentații ale spectacolelor realizate în ultimii ani.

Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită

În 25 mai de la ora 19:00 veți putea viziona spectacolul  „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită” de Bertolt Brecht, în regia lui Radu Olăreanu. Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, o comedie neagră cu elemente de cabaret, scrisă de Bertolt Brecht în 1941, a fost descrisă de autor drept „o piesă cu gangsteri care amintește de anumite evenimente familiare tuturor”. Este o satiră înțeleaptă și sălbatică a ascensiunii unui lider totalitar – reimaginată de Brecht ca o preluare a comerțul cu produse alimentare din Chicago-ul anilor 1930. Acţiunea este plasată în lumea gangsterilor din Chicago, personajele şi întâmplările având un corespondent real în Germania nazistă.

Prima montare a avut loc în 1959 la Berliner Ensemble şi s-a bucurat de un succes răsunător. Pe aceeaşi scenă a fost montată în1995 o versiune a textului adaptată şi regizată de Heiner Müller, spectacol care se află şi astăzi în repertoriul celebrei companii din Berlin.

Din distribuție fac parte actorii: Iustin Căuneac – Butcher, Greenwool, Judecătorul, Inna, Dullfeet, Cristina Ciulei – Giri, Andrea Cuc – Clark, Apărătorul, Denis Demian – Dogsborough, Fish, Cătălina Gulan – Actorul, Procurorul, Renata Mladoniczky – Flake, Goodwill, Mălina Moraru – Roma

Sașa Pânzaru – Sheet, Ragg, O’Casey, Betty Dullfeet, Anamaria Popa – Mulberry, Daisy, Gaffles, Mădălina Popa – Caruther, Bowl, Hook, Denissa Rogoz – Givola, Zorro-Narcis Zamfir – Arturo Ui.

Scenografia este semnată de  Măriuca Ignat, iar coregrafia este realizată de Szoke Istvan.

Fiere

O zi mai târziu, în 26 mai de la ora 19:00, veți putea fi martorii unor dezvăluiri cutremurătoare vizionând spectacolul „Fiere” de Laila Ripoll, în regia Monicăi Ristea și a Elenei Purea. 

Fiere, de Laila Ripoll, este un text spaniol contemporan, care prezintă povestea a patru personaje feminine: surorile Daria, Nazaria, Aurorita și servitoarea lor, Ulpiana. Spectacolul se desfășoară de-a lungul unei nopți, la priveghiul răposatului soț al Nazariei, José Rosario Antúnez Valdivieso. Relațiile dintre cele patru personaje se bazează pe manipulare și răzbunare, iar vechimea lor le-a transformat în relații de acută dependență. De la certuri banale la acte de violență, povestea celor patru femei este dominată de trecutul tumultuos. Ce altă noapte ar fi mai potrivită pentru a descoperi fapte care au stat ascunse zeci de ani, dacă nu noaptea priveghiului lui José? Minciuna, răzbunarea, ura se amestecă, învăluite de mister, în conacul din satul spaniol uitat de lume, iar umorul face ca acest amestec să devină unul savuros.

Din distribuției fac parte actrițele: Cristina Ciulei, Cătălina Gulan, Sașa Pânzaru, Mălina Moraru. Distribuția specială este realizată de actorii: Renata Mladoniczky, Denissa Rogoz, Mădălina Popa, Anamaria Popa și Denis Demian. Scenografia este realizată de Măriuca Ignat.

Graffiti.Drimz

Zilele de foc vor continua cu spectacolul „Graffiti.Drimz” de Alina Nelega în regia lui Gavril Cadariu, cu scenografie de Măriuca Ignat și muzică de Andrei Poggo. Atelierul de creație al versurilor de hip-hop a fost susținut de Andreea Radu, iar coregrafia a fost realizată de coregrafa Cristina Iușan.

Viața la 17-18 ani este un amestec de ”de toate”, în diferite procente: dragoste, energie, vise, droguri, minciuni, frici, greșeli, lupte, căutarea unei identități și asumarea ei. Nu este deloc ușor. Și asta trăiesc în fiecare zi personajele din Graffiti.Drimz. O mamă alcoolică, care locuiește în casă cu fiica ei, care plânge și aleargă, un băiat care se pricepe la matematică și care se îndrăgostește de ea și desenează un graffiti pentru a o cuceri. El are un tată alcoolic care o curtează pe mama unui alt băiat, al cărui soț a fost polițist și a murit și acum toată lumea îl idolatrizează, în ciuda comportamentului său violent și abuziv. O fată care trebuie să aibă grijă de bunica bolnavă, un frate viclean care trebuie să facă tot felul de lucruri pentru bani, copii cu probleme de identitate sexuală.

Din distribuție fac parte actorii: Cristina Ciulei, Andreea Cuc, Renata Mladoniczky, Mădălina Popa, Mălina Moraru, Denissa Rogoz, Anamaria Popa, Sașa Pânzaru, Denis Demian, Iustin Cauneac, Sergiu Ștefanache, Sebastian Pop, Alexandru Stoicescu.

Lucrurile pe care le iubesc cel mai mult

Ultima zi a „Săptămânii absolvenților” va fi rezervată spectacolului „ Lucrurile pe care le iubesc cel mai mult”, de Ioana Sileanu în regia lui Gavril Cadariu.

Ana, Adam, Cristina și Nika sunt un grup de adolescenți plecați într-o excursie. Jocul lor ”Adevăr sau Băutură” dezvăluie o mulțime de lucruri, precum faptul că Anei nu îi este dor de iubitul ei Manu, cu care se află în pauză și care se întâmplă să apară chiar în momentul spovedaniei. Cristina și Adam formează un cuplu, dar aparent Cristina nu este mulțumită de aspectul lui Adam și de lipsa de masculinitate. Adam are un secret al lui. Doar Nika este singură și toată lumea îi tot amintește asta. Și e supărată că Ana și Manu par să se împace. Și câinele ei lipsește, ceea ce este puțin ciudat și ar putea coincide cu presupusele probleme de temperament ale lui Manu.

Distribuția: Renata Mladoniczky, Narcis Zamfir – Zorro, Denissa Rogoz, Denis Demian, Sașa Pânzaru. Scenografia este realizată de Măriuca Ignat.

Studenții actori vă așteaptă sa treceți pragul Sălii Teatrului Studio pentru a-i vedea și pentru a-i conduce spre scena deschisă a vieții de actor care poate fi pe cât de frumoasă, pe atât de imprevizibilă.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului Studio înainte de spectacole, sau accesând linkul: https://eventbook.ro/hall/teatrul-studio

Sandu TUDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE