Tradiția „Zilelor Orașului Luduș” continuă Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 328 Vizualizări

Tradiția „Zilelor Orașului Luduș” continuă

După doi ani de pauză, „Zilele Orașului Luduș” sunt organizate de Primăria orașului în perioada 2-5 iunie 2022. „Zilele Orașului Luduș” înseamnă o adevărată tradiție pentru orașul nostru. Această tradiție trebuie continuată, îmbunătățită și adaptată cerințelor tot mai variate ale cetățenilor, devenind un eveniment social de anvergură al orașului Luduș, care va cuprinde diverse modalități pentru  petrecerea timpului liber și pentru promovarea valorilor și tradițiilor locale și naționale.

Manifestările vor avea loc în aer liber  și în Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” și vor conține: piese de teatru, concerte de muzică ușoară, populară și folck, lansare de carte, dansuri populare ale ansamblurilor din oraș și din alte zone, concursuri, activități pentru copii ș.a”, a precizat Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș.

Pentru organizarea manifestărilor din cadrul „Zilelor Orașului Luduș”, ediția 2022, Consiliul Local a aprobat două protocoale de colaborare. Mai întâi, Legislativul local a aprobat suma de 150.000 de lei, alocată de la bugetul local pentru  Asociația „Chemarea Străbunilor” cu sediul în comuna Baciu din județul Cluj pentru susținerea manifestării în cadrul căreia „se vor desfășura programe artistice de muzică ușoară,  populară, standuri comercial-expoziționale specifice” (raportul de specialitate semnat de Dorin Grama, șef birou Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu”), apoi suma de 15.000 de lei pentru Editura „Creator” SRL cu sediul în municipiul Brașov. În acest din urmă caz, Editura Creator se obligă „să asigure prezența scriitorilor, soliștilor de muzică folck, camerală, etc. pe toată durata manifestării”.

În lipsa unui program detaliat al celor patru zile de sărbătoare nu ne rămâne decât să urmărim cu interes desfășurarea celor patru zile dedicate ludușenilor, în mod special.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE