VIDEO-INTERVIU cu Andrada Botică, șefă de promoție la Liceul Teoretic ”Gheorghe Marinescu” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 560 Vizualizări

VIDEO-INTERVIU cu Andrada Botică, șefă de promoție la Liceul Teoretic ”Gheorghe Marinescu”

Echipa cotidianului Zi de Zi îi felicită pe liceenii absolvenți ai promoției 2021/2022 și le urează mult succes atât la examenele viitoare, cât și în viață. Din dorința de a promova excelența în învățământ, vă vom prezenta interviuri realizate cu șefi de promoție ai liceelor mureșene, pe care de asemenea îi felicităm pentru parcursul excepțional urmat în cei patru ani de liceu cu seriozitate, pasiune și poate chiar cu sacrificii. Astăzi, interlocutoarea noastră este Andrada Botică, șefa de promoție a profilului Real de la Liceul Teoretic ”Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș.

Reporter: Cotidianul nostru încearcă și va încerca în perioada viitoare să stea de vorbă cu cât mai mulți șefi de promoție din județul Mureș. Pentru început, te rog să te prezinți pe scurt.

Andrada Botică: Mă numesc Botică Andrada, sunt absolventă a Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu”, locuiesc în Cipău alături de familia mea, alcătuită din părinții mei și fratele meu mai mare. Școala gimnazială am făcut-o în Iernut, cea primară în Cipău.

Rep.: A existat posibilitatea de a urma liceul și la Iernut sau la Luduș… De ce alegerea pe care ai făcut-o? De ce Liceul ”Gheorghe Marinescu”?

A.B.: Am vrut ceva mult mai bun pentru mine, pentru că știu că celelalte licee nu sunt atât de bune, nu sunt la nivelul la care sunt liceele din Târgu Mureș.

Rep.: Cu ce medie ai absolvit în cei patru ani și în clasa a XII-a?

A.B.: În clasa a XII-a am avut media 9,71 și în cei patru ani 9,68.

Rep.: Care sunt secretele acestor note foarte bune?

A.B.: Păi nu există un secret, mereu mi-a plăcut să învăț, să fiu pregătită de orice. Deci nu a fost o zi în care să mă duc la școală și să nu fiu pregătită, pentru că nu mă simțeam eu bine. Așa-s eu construită.

Rep.: Atenția la ore sau învățatul logic?

A.B.: Și atenția la ore, mai ales la matematică și la materiile logice.

Rep.: Ce planuri de viitor ai?

A.B.: Îmi doresc să merg la facultate, la UMF, la asistent medical generalist, în Cluj.

Rep.: Aș propune să revenim un pic la prezent… Au fost niște ani destul de grei. Mă refer aici la pandemie și la cursuri online. Cum ai trecut peste aceste metode de predare?

A.B.: Sincer, în online m-au interesat doar materiile de Bac, strict materiile care o să mă ajute pe viitor. În rest, așa mai… când-cum.

Rep.: Cum a fost festivitatea de absolvire, având în vedere că acum doi ani nu s-a ținut așa ceva?

A.B.: Destul de frumos, foarte cald, dar a fost frumos. Chiar m-am bucurat că am avut parte de o festivitate față de cei din 2020.

Rep.: Ce materii preferate ai avut și de ce?

A.B.: Biologie. Pentru că mi se pare foarte, foarte ușor. Mai ales Biologia din a XI-XII, pentru că se leagă de corpul uman și de tot ceea ce suntem noi. Matematica, unde mă descurc destul de bine. Și Româna, pot să zic.

Rep.: Spune-ne cum ai îmbinat școala cu alte activități, alte pasiuni.

A.B.: În timpul săptămânii învățam, nu prea ieșeam. În weekend-uri mai mult ieșeam cu prietenii sau mergeam la petreceri.

Rep.: Ce ai schimba dacă ai avea puterea să schimbi în ceea ce privește organizarea cursurilor, a școlilor?

A.B.: Din punctul meu de vedere e destul de bine să fie cursurile de dimineața până pe undeva după masa, pentru că dacă ar fi de după masa sau seara, nu ai mai avea timp să înveți. Eu, de exemplu nu pot să învăț dimineața. Deloc nu pot să învăț dimineața sau seara după ora 8.

Rep.: Apropo, ai o medie de ore, cam cât învățai? Sau nu contează asta?

A.B.: Chiar nu contează. Cât apucam să învăț în ziua aceea, atât învățam.

Rep.: Îți mulțumesc pentru prezența ta aici în redacția Zi de Zi și îți doresc mult succes în demersurile tale viitoare.

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE