INTERVIU. Proiecte noi în comuna Albești Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 132 Vizualizări

INTERVIU. Proiecte noi în comuna Albești

Primarul comunei Albești, Nicolae Șovrea, a oferit un interviu cotidianului Zi de Zi în care a prezentat detalii despre bugetul unității administrativ-teritoriale pentru anul 2022 dar și noile proiecte în curs de demarare. Totodată, Nicolae Șovrea a informat care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021 precum și bonificația acordată pentru anul 2022.

Reporter: Vă rog să prezentați principalele coordonate ale bugetului unității administrativ-teritoriale pe anul 2022: venituri și cheltuieli, sectiunea de dezvoltare și sectiunea de funcționare.

Nicolae Șovrea: Principalele coordonate ale bugetului de venituri și cheltuieli al Comunei Albești pentru anul 2022 sunt: total venituri în valoare totală de 26.142.000 de lei din care 11.614.000 de lei pentru secțiunea funcționare și 14.528.000 de lei pentru secțiunea de dezvoltare; cheltuieli în valoare totală de 26.367.000 de lei din care 11.614.000 de lei pentru secțiunea funcționare și 14.753.000 de lei pentru secțiunea de dezvoltare.

Rep.: Ce sumă ați alocat pentru investiții în anul 2022 și care sunt principalele investiții preconizate a se desfășura în acest an?

N.Ș.: Suma alocată pentru investiții pentru anul 2022 este în valoare totală de 14.753.000 de lei. 

Rep.: Care este din punctul dumneavoastră de vedere principala provocare administrativă a acestui an?

N.Ș.: Principala provocare administrativă a acestui an este accesarea fondurilor prin ,,Programul Național de investiții ”Anghel Saligny” și prin ”Programul Național de Reziliență și Redresare”.

Rep.: Ce prevede bugetul pe anul 2022 vis a vis de școli și educație?

N.Ș.: Vis a vis de școli și educație bugetul pe anul 2022 prevede implementarea a două proiecte cu termen de finalizare 2023 și anume: ,,Modernizare, extindere și dotare Școală Generală Albești” și ,,Modernizare, extindere și dotare Școală Generală Boiu”, proiecte pentru care s-a obținut finanțare prin POR.

Rep.: Există vreun excedent bugetar din anii anteriori? În caz afirmativ, vă rog să precizați destinația acestuia.

N.Ș.: Există excedent din anii anteriori în valoare de 225.000 de lei, cu destinație spre cheltuieli de dezvoltare.

Rep.: Ce proiecte noi intenționați să demarați în acest an la nivelul unității administrativ-teritoriale?

N.Ș.: Proiecte noi 2022: ,,Modernizare străzi în comuna Albești, județul Mureș”, ,,Centru multifuncțional pentru servicii sociale”, ,,Moderenizare iluminat public în comuna Albești”,,,Stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice”.

Rep.: Care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021 și care este obiectivul stabilit pentru acest an? Cum stimulați agenții economici și cetățenii să își achite obligațiile fiscale?

N.Ș.: Gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021 a fost de 66,03%. Ca stimulare s-a acordat o bonificație de 10 % pentru plata integrală a impozitelor pe clădiri, teren și auto până la data de 31 martie 2022.

A consemnat Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE