FOTOREPORTAJ: Nou Cămin Cultural la standarde europene în Sânpaul Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 712 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Nou Cămin Cultural la standarde europene în Sânpaul

Cea mai noua investiție finalizată în comuna Sânpaul este noul Cămin Cultural situat în centrul comunei, lângă sediul primariei din localitate. Cum vechiul cămin nu mai putea fi folosit în acest scop, s-a ivit posibilitatea construirii unei noi clădiri moderne, prin finanțare de la Compania Națională de Investiții (CNI).

Începând cu anul 2018 au început demersurile legale, iar din 2020 s-a semnat contractul de execuție cu firma SC MRG AG SRL, lucrarea fiind finalizată conform graficului în 2022, când noua clădire a fost recepționată.

”Visul de a avea un cămin cultural nou pentru localitatea Sânpaul este mai vechi, cei care sunt din localitate știu că localitatea Sânpaul a dispus de un cămin cultural într o clădire veche cu mari probleme de funcționare. Atunci când s-a ivit posibilitatea construirii unui cămin cultural nou prin Compania Națională de Investiții, am decis să începem demersurile pentru realizarea acestei cerințe a locuitorilor localității Sânpaul”, a declarat primarul Simon Istvan.

Conform procesului verbal de recepție, valoarea totală a lucrărilor este de 3.412.231 de lei, cu TVA inclus, la care se adaugă finanțarea din bugetul local pentru utilități, de 112.000 de lei, amenajarea exterioară de 848.110 de lei și alte dotări suplimentare care nu erau cuprinse în proiect, la unele dotări ale bucătăriei, de 41.724 de lei, rezultând o valoare totală de 4.414.065 de lei.

”Prin acest proiect a rezultat un cămin cultural modern, dotat și frumos, de care ne putem mândri, care are în componență la partrer o sală de spectacole cu o capacitate de 160 de locuri, un vestiar, bucătăia, sala pentru centrala termică, și grupuri sanitare, iar la etaj și-a găsit locul biblioteca, două birouri, magazie, o sală de protocol și grupuri sanitare. Clădirea este dotată cu aparatură electronică performantă, sistem de sunet și lumini, mobilier nou, bucătărie utilată. Asigurăm astfel toate cerințele pentru organizarea eveneimentelor culturale și nu numai în condiții moderne”, a mai adăugat edilul local.

Deși a fost finalizat de curând, interesul comunitații pentru acest nou obiectiv cultural este imens.

”Sperăm ca locuitorii localitătii Sânpaul se vor bucura de acum încolo de această locație și vor folosi cu drag și grijă acest cămin cultural care ne dorim să fie o locație care leagă comunitatea prin diversele evenimente culturale, artistice și altele. Ne bucură că deja se observă un interes mare pentru noul camin cultural, avem rezervări pentru diferite evenimente, majorate, nunți și evenimente culturale începând cu acest weekend”, a mai adăugat Simon Istvan.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, prezent la inaugurare a ținut să le transmită locuitorilor comunei Sânpaul un mesaj de suflet. ”Astăzi (n.r. – 3 iunie) am inaugurat noul Centru Cultural din Sânpaul, care deține biblioteca comunei, clubul tineretului și o sală de spectacole pentru evenimente de câteva sute de spectatori. Investiția de peste 4 milioane de lei a fost finalizată cu sprijinul Campaniei Naționale de Investiții și a primăriei din Sânpaul. Felicitări și sper ca acest Centru Cultural să găzduiască în viitor multe spectacole emoționante”, a precizat acesta.

”Ca dealtfel orice investiție serioasă, și realizarea Căminului Cultural Sânpaul nu s-ar fi putut face fără implicarea și dedicația totală a echipei Primăriei Sânpaul. Ei sunt principalii ”vinovați”, pentru că nimic nu este pregătit pentru nimeni cadou, realizarea acestui obiectiv a necesitat multe drumuri lungi la București, mult lobby, multă oboseală, iar pentru asta vreau să mulțumesc în numele colectivității domnului primar Simon Istvan”, a precizat Reka Kedei, consilier superior în cadrul Primăriei Sânpaul.

Calitate deosebită a lucrărilor executate de SC MRG AG SRL

Executantul lucrării, firma mureșeana SC MRG AG SRL s-a remarcat prin calitatea foarte bună a lucrărilor, atenția la detalii și promtitudinea cu care s-a lucrat.

”Am reușit să facem la Sânpaul un centru cultura la nivel european. Impreună cu proiectantul, arhitecții și cei de la CNI am reușit să ne încadrăm în termenele stabilite în contract. Îl felicit pe domnul primar Simon Istvan pentru modul profesionist în care gestionează orice investiție de pe raza comunei sale. Este un exemplu pentru orice primar din județ și de ce nu din țară”, a declarat Akos Mora, managerul companiei.

(I.A.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE